ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική ‘Ασκηση «Ηνίοχος 2019», η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 1 Απριλίου και διεξήχθη σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, ημέρα και νύκτα, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των συμμετεχόντων κατά τρόπο ουσιαστικό, αποτελεσματικό και ασφαλή σε έναν ρυθμό μάχης.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, εκτελέσθηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές (προσβολές επίγειων στόχων, στόχων επιφανείας, καταστολής/καταστροφής εχθρικής αεράμυνας, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης σε περιβάλλον Μάχης),, με τα πτητικά μέσα να πραγματοποιούν 863 εξόδους συνολικά που πραγματοποιήθηκαν από την αεροπορική βάση Ανδραβίδας.
Στην άσκηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας, αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία και το Ισραήλ, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπλέον, συμμετείχαν με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιορδανία, ο Καναδάς, η Κροατία και η Ρουμανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σοφία Βικτωράτου: Η σχεδιάστρια υποδημάτων μιλά στο Mononews για την τέχνη στα βήματά της
- Μυτιληναίος (Metlen): Πώς έκανε ρεκόρ εσόδων 6,1 δις και η πρόβλεψη για EBITDA άνω του 1 δισ.
- Alpha Bank: Road shows σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία – Το μεγάλο στοίχημα Ψάλτη για κέρδη 1,4 δισ. ευρώ και μερίσματα 4 δισ. έως το 2030
- The Mononews Quiz 6/11/2026







Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.