Κοινωνία

ΟΗΕ: Ξεκινά διεθνή έρευνα για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και το Ισραήλ

  • NewsRoom
ΟΗΕ


Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε σήμερα να διενεργήσει έρευνα για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της 11ήμερης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Γάζα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έρευνα θα εξετάζει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ από τον Απρίλιο, αλλά και για τις “βαθύτερες αιτίες” των εντάσεων.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 24 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 14 αποχές, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του 47μελούς Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Πακιστάν, ως συντονιστή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.

“Το σχέδιο ψηφίσματος … επομένως εγκρίνεται”, δήλωσε ο Ναζχάτ Σαμιμ Χαν, πρεσβευτής των Φίτζι, ο οποίος ασκεί χρέη προέδρου του φόρουμ της Γενεύης, έπειτα από μια ολοήμερη έκτακτη συνεδρίαση.

Διαβάστε ακόμα:

OHE: Εγκλήματα πολέμου οι φονικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Μπλίνκεν: Θα επισκεφθεί Ισραήλ και Δυτική Όχθη στις 26-27 Μαΐου

Μπάιντεν: Η λύση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, η μόνη απάντηση στη σύγκρουση

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

 ΣΧΟΛΙΑ