• Κοινωνία

    ΟΑΣΑ: Αίτημα θεραπείας στη σύμβαση τετράμηνης παράτασης της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ μετά το μπλόκο του Ελεγκτικού

    • NewsRoom
    λεωφορείο του ΟΑΣΑ


    Αίτημα θεραπείας στην σύμβαση τετράμηνης παράτασης της συνεργασίας του με τα ΚΤΕΛ Ν. Αττικής, μετά από «μπλόκο» που υπήρξε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

    Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ επιχείρησε να παρατείνει την υφιστάμενη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ με την οποία εκτελούνται περίπου 60 δρομολόγια, κυρίως στην περιοχή της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Το αίτημα αφορούσε το διάστημα από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 7 Απριλίου 2024, μέχρι να προχωρήσει εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση των παραπάνω υπηρεσιών σε ιδιώτη.

    Ωστόσο το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε το αίτημα της διοίκησης του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι δεν ενήργησε ως επιμελής αναθέτων φορέας και πως στην ουσία δεν πρόκειται για παράταση σύμβασης, αλλά για νέα, αυτοτελή απευθείας ανάθεση.

    Απαντώντας ο ΟΑΣΑ ανέφερε τα εξής:

    Με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ από τα τέλη του 2022, εκκίνησε τις διαδικασίες για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών επιβατικών μεταφορών με αστικά λεωφορεία σε Ανατολική και Δυτική Αττική.

    Στις 27 Ιουνίου 2023, τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση τα τεύχη του διαγωνισμού, τον περασμένο Οκτώβριο ο Οργανισμός προχώρησε στην προκαταρκτική δημοσίευση του, για να ακολουθήσει η επίσημη προκήρυξη του διαγωνισμού με
    καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 19 η Δεκεμβρίου 2023.

    Με σκοπό την κάλυψη της περιόδου μέχρι την ανάδειξη του αναδόχου του διεθνούς διαγωνισμού, ο ΟΑΣΑ προετοίμασε σύμβαση τετράμηνης παράτασης της υπάρχουσας σύμβασης με τα ΚΤΕΛ Ν. Αττικής, έως τον Απρίλιο του 2024, η οποία δεν έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Τις επόμενες ημέρες, θα υποβληθεί αίτημα θεραπείας της ως άνω σύμβασης, υπό το πρίσμα των επισημάνσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με την ΟΣΥ έχει ήδη επεξεργασθεί σχέδιο για την πλήρη κάλυψη όλων των δρομολόγιων.

    Απόλυτη προτεραιότητα του ΟΑΣΑ, είναι η απρόσκοπτη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

    Διαβάστε επίσης

    Σταϊκούρας: Η δέσμευσή μας παραμένει, το Μετρό στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2024

    Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού θα διευκολύνει τις επενδύσεις στις τουριστικές υποδομές της χώρας

    Άδωνις Γεωργιάδης: Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο



    ΣΧΟΛΙΑ