ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τον χειρισμό εκ μέρους του της πανδημίας της Covid-19 κααι την απάντηση που δόθηκε από τις κυβερνήσεις.
Η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Έλεν Κλαρκ και η πρώην πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ συμφώνησαν να ηγηθούν της επιτροπής και να επιλέξουν τα μέλη της, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς στη διάρκεια συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης των αντιπροσώπων των 194 κρατών μελών του ΠΟΥ.
Ο Τέντρος επισήμανε πως τα κράτη μέλη του ΠΟΥ είχαν ζητήσει ομόφωνα τον Μάιο να αξιολογηθεί η παγκόσμια απάντηση στην πανδημία.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προειδοποίησε επίσης εναντίον των «διαιρέσεων» της διεθνούς κοινότητας που «δίνουν το πλεονέκτημα» στον κορονοϊό, δύο ημέρες μετά την επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ ότι αποσύρονται από τον οργανισμό.
«Οι διαιρέσεις ανάμεσά μας δίνουν το πλεονέκτημα στον ιό» και «δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε την πανδημία, αν είμαστε διαιρεμένοι», υπογράμμισε ο Τέντρος απευθυνόμενος στους διπλωμάτες των κρατών μελών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Λάρισα-Λειανοκλάδι
- Το mononews στη Νέα Υόρκη για το Rebrain Greece – Αποκλειστική δήλωση της Νίκης Κεραμέως (Φωτογραφίες – Video)
- Τι εκτιμούν οι αναλυτές για την Qualco Group και τον ΟΠΑΠ
- Νετανιάχου: Θα συζητήσει τη δεύτερη φάση του σχεδίου ειρήνευσης για τη Γάζα με τον Τραμπ στα τέλη Δεκεμβρίου