• Κοινωνία

    Νέα επεισόδια από τον Αμβρόσιο: Aφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως, Χαρδαλιά -Έφυγαν οι πιστοί (video)

    • NewsRoom


    O Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας εξακολουθεί να απασχολεί

    Αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Χαρδαλιά, διάβασε σήμερα το πρωί, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος. Αφορισμό που, όμως, είναι ανυπόστατος σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο κ. Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος από το Αίγιο, Πέπη Σπηλιωτοπούλου, «Μεγάλο αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά, διάβασε σήμερα το πρωί, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος».

    Όπως αναφέρει, ο κ. Αμβρόσιος «είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο. Με αυτήν την αφορμή, ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε ως «βλάσφημα λόγια» το ότι «δηλ. διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός» και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».

    «Μεγάλο» Αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως και τον…

    Posted by Πέπη Σπηλιωτοπούλου on Sunday, May 17, 2020

    Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του dete.gr, όταν ο κ. Αμβρόσιος άρχισε να διαβάζει τον αφορισμό, αρκετοί ήταν οι πιστοί που, δείχνοντας την διαφωνία και την δυσαρέσκειά τους με την ενέργεια αυτή, άρχισαν να φεύγουν από τον ναό.

    Ο Μητροπολίτης, ωστόσο, δεν πτοήθηκε και συνέχισε κανονικά να διαβάζει τον αφορισμό.

    Δείτε βίντεο από την ανάγνωση του αφορισμού, που τελέστηκε μπροστά στην Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής:



    ΣΧΟΛΙΑ