• Κοινωνία

    Ο Λιγνάδης μήνυσε για ψευδή κατάθεση τον πρώτο μηνυτή του για βιασμό

    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Να διωχθεί ποινικά για ψευδή κατάθεση ζητά ο Δημήτρης Λιγνάδης για τον πρώτο μηνυτή του που κατέθεσε στη δίκη.

    Ο κατηγορούμενος για 4 βιασμούς σκηνοθέτης μήνυσε  τον 27χρονο καταγγέλλοντα αμέσως μόλις ολοκλήρωσε τη διήμερη κατάθεση του ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
    Ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε το μάρτυρα “κοινό απατεώνα” και απαρίθμησε 19 αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε -όπως είπε- ο καταγγέλλων:
    «Πρόκειται για πρωτοφανή ψευδορκία του μάρτυρα. Η κατάθεση είναι απολύτως ψευδής. Η μήνυση υποβλήθηκε 10 ή 11 χρόνια μετά από το συμβάν, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά ούτε και μάρτυρες. Επεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το πότε αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, μπέρδεψε τις ημερομηνίες, δεν είπε αλήθεια για την επαγγελματική του ταυτότητα, πρόκειται περί κοινού απατεώνα».

    Τη δεύτερη μέρα της εξέτασης του στο δικαστήριο, ο 27χρονος, που υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον Λιγνάδη στα 16 του χρόνια, δέχθηκε επί 5 ώρες τις ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια.

    Ο υπερασπιστής του Λιγνάδη επιχείρησε να αποδομήσει την κατάθεση του μάρτυρα κάνοντας λόγο για δεκάδες ψέματα ακόμα και για τον τόπο κατοικίας του ή τις σπουδές και την επαγγελματική του σταδιοδρομία.
    Αρκετές φορές παρενέβη ο δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος, διαμαρτυρόμενος για τις “έμμεσα εκφοβιστικές ερωτήσεις” του κ.Κούγια.
    Ο εισαγγελέας πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί συμπληρωματικά Ο μάρτυρας, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητά και σήμερα διευκρινίσεις από τον μηνυτή.
    Πρόεδρος : Γιατί δεν περιμένατε πρώτα να συνεννοηθείτε με τους φίλους σας για τις σωστές ημερομηνίες και μετά να κάνετε τη μήνυση; Ποιος ο λόγος της βιασύνης;
    Μάρτυρας : Δεν ήθελα να μιλήσω στους φίλους και τους συγγενείς γιατί δεν ήθελα να με σταματήσει κανένας.
    Πρόεδρος : Γιατί να σας σταματήσουν;
    Μάρτυρας : Γιατί μετά που έμαθαν είχαν φοβηθεί. Αυτή είναι η νοοτροπία τους, μην μπλέξεις.
    Πρόεδρος : Γιατί έπρεπε να γίνει τότε και όχι μετά από ένα μήνα η μήνυση; Θα έφευγε ο κατηγορούμενος; Θα παραγραφόταν η πράξη;
    Μάρτυρας : Πίστευα ότι τότε ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ένιωθα ότι έπρεπε να μπώ γρήγορα σε αυτό.
    Πρόεδρος : Γιατί;
    Μάρτυρας : Όταν πήρα τον δικηγόρο και μιλήσαμε μου είπε ότι τότε ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να κάνουμε τη μήνυση.

    Πιεστικές ερωτήσεις

    Κούγιας: Μετά το φερόμενο βιασμό επικοινωνήσατε με κατηγορούμενο;
    Μάρτυρας: Τίποτα παραπάνω από μια επικοινωνία πώς είσαι τι κάνεις και πώς πας με την αρρώστια που έχεις. Λίγες μέρες μετά το βιασμό με πήρε τηλέφωνο. Τον απείλησα να μη με πάρει ξανά τηλέφωνο γιατί θα του κάνω μήνυση. Και μετά μου έστελνε μηνύματα στο Facebook.
    Κούγιας: Στο βιαστή σας το έτος 2015 -2016 τον ρωτάτε αν θα κάνει κάτι; Αν θα σας γνώριζε ποτέ σε κανέναν;
    Μάρτυρας: Το έκανα για να μου φύγει και εμένα η απορία. Από τότε τον διέγραψα…
    Κούγιας: Ο κατηγορούμενος είναι γκέι;
    Μάρτυρας: Εγώ δεν ξέρω αν είναι γκέι. Ξέρω ότι είναι παιδόφιλος.
    Βλάχος: Θα φέρουμε στην αίθουσα το σεξισμό και τα φασισμό; Ας ρωτήσει τον πελάτη του αν είναι γκέι. Αυτά πράγματα αντιβαίνουν το νόμο. Δεν έχουν καμία σχέση με το εξεταζόμενο έγκλημα. Μα γίνονται ερωτήσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων που είναι προσωπικό δεδομένο;
    Η δίκη συνεχίζεται στις 18 Μαρτίου με την εξέταση ενός φίλου του πρώτου καταγγέλλοντα.
    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ