• Κοινωνία

    Ο κορονοϊός έφτασε και στην Ανταρκτική – 36 κρούσματα εντοπίστηκαν στην παγωμένη ήπειρο

    • NewsRoom


    Η Ανταρκτική, η παγωμένη ήπειρος η οποία μέχρι σήμερα ήταν η τελευταία που αντιστεκόταν στην πανδημία του κορονοϊού, κατέγραψε πλέον τα πρώτα της κρούσματα.

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Χιλής ανέφεραν πως καταγράφηκαν 36 κρούσματα της Covid-19 στον ερευνητικό της σταθμό «Bernardo O’Higgins».

    Από αυτούς, οι 26 είναι στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και 10 εργαζόμενοι συντήρησης. Όλοι τους επέστρεψαν στη Χιλή.

    Το ναυτικό της Χιλής είχε επιβεβαιώσει τις προηγούμενες ημέρες πως εντοπίστηκαν τρία κρούσματα σε πλοίο που μετέφερε προμήθειες και προσωπικό στον ερευνητικό σταθμό.  Το Sargento Aldea έφτασε εκεί στις 27 Νοεμβρίου και σάλπαρε για την επιστροφή του στη Χιλή στις 10 Δεκεμβρίου.

    Τρία από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου βρέθηκαν θετικά  μόλις επέστρεψαν στη ναυτική βάση στο Ταλκαχουάνο. Σύμφωνα με το ναυτικό της Χιλής, όλοι όσοι επιβιβάστηκαν για το ταξίδι στην Ανταρκτική είχαν υποβληθεί σε PCR τεστ για τον κορωνοϊό και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

    Ο ερευνητικός σταθμός «Bernardo O’Higgins» είναι μία από τις τέσσερις μόνιμες βάσεις που έχει η Χιλή στην Ανταρκτική, τη διαχείριση των οποίων έχουν οι ένοπλες δυνάμεις.



    ΣΧΟΛΙΑ