• Κοινωνία

    Ο Κόνορ Κένεντι πήγε κρυφά στην Ουκρανία για να πολεμήσει

    • NewsRoom
    Κόνορ Κένεντι

    Κόνορ Κένεντι


    Στην εμπόλεμη Ουκρανία, όπου πολεμά κρυφά ενάντια των Ρώσων βρίσκεται ο Κόνορ Κένεντι, γόνος της διάσημης αμερικανικής οικογένειας.

    Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος μέσα από τον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram.

    Μέσα από μακροσκελή ανάρτηση, ο 28χρονος γιος του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ περιγράφει την εμπειρία του στην εμπόλεμη χώρα, ενώ αποκαλύπτει ότι είναι πρόθυμος να πεθάνει εκεί.

    Στην ανάρτηση που έκανε απεικονίζεται ο φίλος του ο Νικ, ο οποίος έχει γυρισμένη την πλάτη του στην κάμερα, φορώντας όλο τον στρατιωτικό του εξοπλισμό.

    «Όπως πολλοί άνθρωποι, συγκινήθηκα βαθιά από όσα είδα να συμβαίνουν στην Ουκρανία τον τελευταίο χρόνο», γράφει στη λεζάντα ο Κένεντι, εγγονός του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι.

    «Ήθελα να βοηθήσω. Όταν άκουσα για τη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανίας, ήξερα ότι θα πήγαινα και πήγα στην πρεσβεία για να καταταγώ την επόμενη μέρα», αναφέρει.

    Παράλληλα, εξηγεί τον λόγο που τον οδήγησε στο να τα κάνει όλα αυτά ανώνυμα, ενώ όπως εξομολογήθηκε είπε μόλις σε ένα άτομο πού θα πήγαινε και σε ένα άλλο αποκάλυψε το πραγματικό του όνομα.

    «Δεν ήθελα να ανησυχήσει η οικογένεια ή οι φίλοι μου και δεν ήθελα να μου φέρονται διαφορετικά εκεί. Δεν είχα στρατιωτική εμπειρία και δεν ήμουν καλός σκοπευτής, αλλά μπορούσα να μεταφέρω βαριά πράγματα και μάθαινα γρήγορα. Ήμουν επίσης πρόθυμος να πεθάνω εκεί. Έτσι, σύντομα συμφώνησαν να με στείλουν στο βορειοανατολικό μέτωπο. Ο χρόνος μου στην Ουκρανία δεν ήταν μεγάλος, αλλά είδα πολλά και ένιωσα πολλά», λέει.

    «Μου άρεσε να είμαι στρατιώτης, περισσότερο από ό,τι περίμενα. Είναι τρομακτικό. Αλλά η ζωή είναι απλή και οι ανταμοιβές για την ανεύρεση θάρρους και το καλό είναι σημαντικές», προσθέτει.

    Μέσα από την ίδια ανάρτηση ο Κένεντι αποτίει φόρο τιμής στους «συναδέλφους του λεγεωνάριους – που ήρθαν από διαφορετικές χώρες, υπόβαθρα, ιδεολογίες» για να πολεμήσουν στον πόλεμο, καθώς και στους Ουκρανούς πολίτες «που έχασαν τα πάντα στον μακρύ αγώνα τους κατά της ολιγαρχίας και προς ένα δημοκρατικό σύστημα».

    «Αλλά ο πόλεμος θα διαμορφώσει τη μοίρα της δημοκρατίας σε αυτό τον αιώνα. Υπάρχουν περισσότερα να πούμε για την πολιτική της και τον ρόλο των δυτικών κυβερνήσεων εκεί» αναφέρει και καλεί τον κόσμο να βοηθήσει την Ουκρανία με όποιον τρόπο μπορεί.

    «Προς το παρόν, θα σας παροτρύνω μόνο να βοηθήσετε με την προσωπική σας ιδιότητα. Γίνετε μέλη της λεγεώνας, βοηθήστε στα σύνορα ή στείλτε ιατρικές προμήθειες. Κάθε μέρα, κάποιος εκεί θυσιάζει τα πάντα για μια διαρκή ειρήνη. Δεν μπορεί να τους ζητάμε να δράσουν μόνοι τους.»

    Δείτε την ανάρτηση:

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Conor Kennedy (@jconorkennedy)

    Διαβάστε επίσης:

    Ο εφοπλιστής στον οποίο επενδύουν Μαρτίνος, Βενιάμης, Φρέντρικσεν, το γαμήλιο πάρτι στην Ύδρα, η Μαργαρίτα Χατζηνάσιου και το Christina O



    ΣΧΟΛΙΑ