ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας έστειλε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
Αυτήν την ώρα ο κ. Θεοχάρης συναντάται, στο Επιμελητήριο της πόλης, με φορείς του τουρισμού από τα Χανιά και στην εισαγωγική τοποθέτησή του σημείωσε: «Είμαστε σε μία αισιόδοξη μέρα. Μία αισιόδοξη στιγμή. Έχουμε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού».
Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και στην αβεβαιότητα -όπως είπε- που υπήρχε πριν από δύο μήνες.
«Το γεγονός ότι ανοίξαμε, το γεγονός ότι βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα, μας δίνει αισιοδοξία. Είμαστε εδώ παρά τις δυσκολίες. Θα πάμε καλά, με ασφάλεια», τόνισε.
Στη συνάντηση είναι παρόντεςο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης.
Σε σύντομη τοποθέτησή της, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι η φετινή τουριστική περίοδος είναι δύσκολη, χαρακτήρισε εξαιρετική την προσπάθεια και οργάνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να μπορέσουμε να περάσουμε -παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες- το 2020, γιατί το 2021 προβλέπεται εξαιρετικό».
Από την πλευρά του, ο κ Βολουδάκης υπογράμμισε: «Η δυσκολία που βιώνουμε είναι πρωτοφανής. Αντέχουμε όμως και πιστεύω ότι ο τρόπος διαχείρισης από την κυβέρνηση και την κρατική μηχανή και ο έλεγχος της πανδημίας επιτρέπουν μία αισιοδοξία».
Έξω από τον χώρο της συνάντησης πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη του σωματείου επισιτισμού και εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, ζητώντας τη λήψη μέτρων στήριξης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων και συζήτησε μαζί τους για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΛΠ: Ανεβάζει ταχύτητα ο Πειραιάς – Αύξηση 2,8% στη διακίνηση containers τον Μάιο
- Στουρνάρας για κόκκινα δάνεια: Αναγκαία και χρήσιμη η ρύθμιση για το Ν. Κατσέλη
- Αποκολλήθηκε με ίδια μέσα το «Κίσσαμος» μετά από προσάραξη στη Μήλο λόγω μπλακ άουτ – Στο πλοίo βρίσκονται 1.246 επιβάτες
- Κλιμάκωση μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ – Οι Φρουροί της Επανάστασης επιτέθηκαν κατά αμερικανικών θέσεων στον Κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.