• Κοινωνία

    Novartis: Κλήθηκε σε απολογία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. πρώην Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. πρώην Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης


    Ώρα απολογίας και για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, βασικό κατηγορούμενο στην ανάκριση για τις καταγγελλόμενες “άνωθεν” παρεμβάσεις και πιέσεις προκειμένου να στηθούν διώξεις σε βάρος πολιτικών προσώπων για μίζες από τη Νovartis.

    Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου κάλεσε τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην εισαγγελέα να εμφανιστεί ενώπιον της στις 15 Μαρτίου για να απολογηθεί για όλες τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη που του άσκησε η Βουλή.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναμένεται να ζητήσει και να πάρει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, όπως έχουν κάνει μέχρι σήμερα και όλοι οι συγκατηγορούμενοί του.

    Σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας της Βουλής βάσει του οποίου έγινε η παραπομπή της υπόθεσης  στη Δικαιοσύνη, στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αποδίδονται ενδείξεις για παρεμβάσεις στους τότε εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς που ερευνούσαν εάν η φαρμακοβιομηχανία δωροδοκούσε γιατρούς και μέλη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να κερδίσει “χρυσές” συμβάσεις προμήθειας φαρμάκων.

    Επιπλέον στον κ.Παπαγγελόπουλο αποδίδεται και η απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή . Όπως κατήγγειλε ο τελευταίος, ο κ.Παπαγγελόπουλος και ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης επιχείρησαν να του αποσπάσουν 450.000 ευρώ.

    Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Μαρτίου 2022, χωρίς να αποκλείεται να ζητήσει και νέα.

    Όπως έκανε σήμερα η συγκατηγορούμενη της, δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Το νέο ραντεβού για την απολογία της κλείστηκε για τις 3 Μαρτίου.

    Διαβάστε επίσης

    Υπόθεση Novartis: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε η Ελένη Τουλουπάκη



    ΣΧΟΛΙΑ