• Κοινωνία

    Γιάννα Παπαδάκου στο Ειδικό Δικαστήριο: Η Ράικου παραιτήθηκε γιατί βρήκαν εμβάσματα της Novartis στον σύζυγό της

    Ελένη Ράικοu-Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Γιάννα Παπαδάκου

    Ελένη Ράικοu-Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Γιάννα Παπαδάκου


    «Η Ελένη Ράικου παραιτήθηκε από εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς όχι λόγω πιέσεων από τον Παπαγγελόπουλο αλλά γιατί είχαν βρεθεί εμβάσματα της Novartis προς το γιατρό σύζυγο της». Αυτό υποστήριξε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα κατάθεσής της στο Ειδικό Δικαστήριο.

    Η δημοσιογράφος επανέλαβε ότι οι καταγγελίες της κ. Ράικου σε βάρος του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης «είναι όλες ψέματα. Το μόνο που είπε και δεν είναι ψέμα ήταν το όνομά της».

    Η δημοσιογράφος που είχε βρεθεί σε θέση κατηγορούμενης για την ίδια δικογραφία αλλά απηλλάγη με βούλευμα, κατέθεσε μεταξύ άλλων:

    «Η κυρία Ράϊκου έπρεπε να είχε αυτοεξαιρεθεί από την υπόθεση της Novartis, καθώς υπήρχαν τρεις καταθέσεις της επίμαχης φαρμακοβιομηχανίας στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό που έχει με τον σύζυγό της στρατιωτικό γιατρό. Οι καταθέσεις αυτές, ήταν και η αιτία της παραίτησής της από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

    Η κυρία Ράϊκου είχε μια αδιαφορία να ερευνήσει πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis, “Δεν υπήρχε περίπτωση να επισκεφτώ την κυρία Ράϊκου κατ΄ εντολή του Παπαγγελόπουλου, ούτε κατ’ εντολή κανενός, ούτε του εκδότη μου ούτε του διευθυντή μου. Εγώ τη ρώτησα εάν εμπλέκονται πολιτικοί εκείνη μου απάντησε “δεν ξέρω”.

    Το 2018 είχα βγει και είπα στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” ότι είναι ασυμβίβαστο εισαγγελέας που ερευνά μια τέτοια υπόθεση ο σύζυγός της να έχει λάβει εμβάσματα από την Novartis. Γι’ αυτό παραιτήθηκε, για τα εμβάσματα του συζύγου της. Δεν μπορεί να μην γνώριζε για τα χρήματα που είχαν μπει σε κοινό του λογαριασμό. Το θεωρώ απίστευτο να μην γνώριζε.

    Αυτό πίστευα και το πιστεύω και τώρα. Δεν είναι αυτός λόγος αυτοεξαίρεσης;: “Είχε μια απροθυμία να ελέγξει εάν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα, είχε εκθέσεις από το FBI. ‘Οταν ερευνάς την “κορωνίδα της διαφθοράς” θα πρέπει να αξιοποιήσεις όλα τα στοιχεία. Μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει στην έρευνά της. Πώς τα χρησιμοποίησε η επόμενη εισαγγελέας Διαφθοράς; Πιστεύω ότι είχε υποχρέωση να τα αξιοποιήσει.»

    Πρόεδρος: Γνωρίζετε τι σχέση είχαν μεταξύ τους η κυρία Ράϊκου και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, εάν δηλαδή ο κ. Παπαγγελόπουλος την κατηύθυνε;

    Μάρτυρας: Αν υπήρχε κάποιο στοιχείο, π.χ. τηλεφωνήματα, δεν θα είχαν βρεθεί; Είναι ο λόγος της και μόνο.

    Πρόεδρος: Να της ζήτησε να κατασκευάσει στοιχεία;

    Μάρτυρας: Το αποκλείω να της ζητούσε να κατασκευάσει στοιχεία. Δεν συνάδει με την ιστορία και το χαρακτήρα του κ. Παπαγγελόπουλου.

    Αύριο στο Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες υπεράσπισης της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ειδικό Δικαστήριο: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κατήγγειλε η Τουλουπάκη – Κατέθεσε η Γιάννα Παπαδάκου

    Ξένη Δημητρίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Προγραμματισμένη η επίσκεψη Τζανακόπουλου, με ρώτησε και για την Novartis

    Ειδικό Δικαστήριο: Δεν ήταν πηγή μου ο Παπαγγελόπουλος για το ρεπορτάζ για τη Ράικου, κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης



    ΣΧΟΛΙΑ