• Πολιτική

    Η Novartis διευρύνεται και φοβίζει – Μπούλινγκ με Πολάκη ως τις εκλογές επέλεξε ο Τσίπρας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Αλίκη Χατζή
    Η Novartis διευρύνεται και φοβίζει – Μπούλινγκ με Πολάκη ως τις εκλογές επέλεξε ο Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας – Παύλος Πολάκης – Νίκος Παππάς – Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


    Τις τελευταίες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει τον Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή την κλήση του δημοσιογράφου προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις που έχουν σχέση με τη σκευωρία Novartis.

    Μιλά για καταδίωξη της δημοσιογραφίας «που ερευνά αντί να προσκυνά», για «μίγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας», και υποστηρίζει ότι «η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος, καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης οι αντίπαλοι της κυβέρνησης, με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων αντί για το μέλι, και η τακτική αυτή σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

    Προφανώς, ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά, καθώς οι εξ οικείων αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν αυτές που προηγήθηκαν με την παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο των δύο πρώην υπουργών και στενών συνεργατών του, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Νίκου Παππά, θα παρασύρουν πολύν κόσμο στον λασπώδη βαλτότοπο του τέλους αυτή της διαδρομής. Έτσι, επιστράτευσε το γνωστό … Πολάκιο «ύφος και ήθος» που χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια διακυβέρνησης του, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά το πολιτικό προφίλ του κόμματος του, αλλά και του ίδιου.

    Στενές σχέσεις και πιστοί ακόλουθοι

    Οι σχέσεις Τσίπρα – Πολάκη είναι στενές. Τόσο στενές που εύλογα στο επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν μεγάλες παρεξηγήσεις. Τίποτα δεν γινόταν και δεν γίνεται εκ μέρους του Πολάκη δίχως να το γνωρίζει ο Τσίπρας.

    Ο «Παυλάρας» είναι το «πιστό μαντρόσκυλο» που υπερασπίζεται με σθένος τον Αλέξη από τα τέλη του 2014 και εμμέσως πλην σαφώς απειλεί οποιονδήποτε διαφοροποιείται από την … Προεδρική γραμμή. Με τις ύβρεις του συσπειρώνει έναν σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όποτε νοιώθουν ότι βάλλονται και θέλουν να αντεπιτεθούν. Γι’ αυτό τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ακόμη ότι ο Πολάκης είναι πολύ χρήσιμος στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές, οι οποίες εκτός από την τύχη της χώρας, θα κρίνουν και τη δική του. Τώρα δε, που βρίσκεται για πρώτη φορά στη δύσκολη θέση να απολογείται στις εσωκομματικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στους δελφίνους γιατί δεν καταφέρνει να ξεκολλήσει τα ποσοστά του κόμματος από το 22%-23% , ο «Παυλάρας» είναι απαραίτητος: Ανοίγει μέτωπα και μπορεί να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της δημόσιας συζήτησης προς την κατεύθυνση που βολεύει τον αρχηγό…

    Τώρα που ο Τσίπρας χάνει έδαφος και επανέρχεται στο προσκήνιο, απειλώντας με νέες αποκαλύψεις η σκευωρία Novartis, υιοθετεί την γραμμή της πόλωσης και του διχασμού. Με επιθέσεις ακόμη και στη Δικαιοσύνη, συκοφαντίες, αλλά και με μεθοδεύσεις για την τάχα «καταπολέμηση της διαφθοράς», ο Πολάκης αναλαμβάνει ιδιαίτερο ρόλο επαναλαμβάνοντας στην ουσία την τακτική που ακολούθησε ο πιστός κύκλος στελεχών του Τσίπρα όταν …ανακάλυπτε «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» για να σπιλώσει κορυφαία πολιτικά πρόσωπα – αντίπαλους του ΣΥΡΙΖΑ.

    Εξάρσεις που προκαλούν συνειρμούς

    Την Τρίτη λοιπόν και μετά από μία επίθεση εναντίον της Δικαιοσύνης και ένα σκυλοκαυγά σε ταβέρνα με όργανα της τάξης, ο «Παυλάρας» κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο για να συμπαρασταθεί στον Κώστα Βαξεβάνη που… «αποκάλυψε το σκάνδαλο Novartis και οδηγείται στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενος για σκευωρία». Μάλιστα! Πολύ συγκινητικό το ενδιαφέρον του Πολάκη για την … «ερευνητική δημοσιογραφία» και γενικά για ότι σχετίζεται με την ελευθερία των ΜΜΕ και του λόγου.

    Αυτές οι εξάρσεις, ωστόσο, δημιουργούν συνειρμούς… Ξαφνικά και ενώ όλα αναπαύονται στο υποσυνείδητο, ακούμε ή διαβάζουμε τις δηλώσεις – απειλές κλπ του πρώην υπουργού και σήμερα βουλευτή Χανίων και αμέσως ένα τσουνάμι γεγονότων ξεχύνεται αυθόρμητα…

    Αν θυμόμαστε καλά, ο ίδιος παρέα με τους Νίκο Παππά, Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρη Τζαννακόπουλο και Μιχάλη Καλογήρου δεν ήταν που ανέλαβαν να υλοποιήσουν την προεκλογική «δέσμευση» για υπαγωγή όλων των ανεξάρτητων αρχών (δηλαδή και του ΕΣΡ) στην άμεση εποπτεία του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα; Αυτοί δεν ανέλαβαν να «αναμορφώσουν» κατά τα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, ώστε να είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του Μαξίμου η ενημέρωση των πολιτών …για να καθοδηγούνται;

    Αυτό, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες γίνεται αντιληπτό ως αντιδημοκρατική πρακτική, με στόχο την φίμωση των «διαφωνούντων» δημοσιογράφων και των πολιτικών «εχθρών». Στον ΣΥΡΙΖΑ το λένε αλλιώς;

    Η σκληρή Όλγα

    Για να μη θυμηθούμε τις παρεμβάσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Γεροβασίλη στην Δικαιοσύνη και τις επιθέσεις απέναντι στους Δικαστές, κυρίως όταν η κυβέρνηση υπέστη τη μείζονα μέχρι εκείνη τη στιγμή, πολιτική της ήττα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 26ης Οκτωβρίου 2016 που έκρινε ότι ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν στο σύνολό του αντισυνταγματικός και τον ακύρωσε.

    Οι κυβερνητικές αντιδράσεις που ακολούθησαν ήταν πρωτοφανείς. Σε μια ανεπίτρεπτη για τα δημοκρατικά ήθη ανακοίνωση, η Γεροβασίλη πρώτη και ως Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού παρομοίασε τους δικαστικούς με «παρακράτος», και στην συνέχεια με μία παραληρηματική δήλωση μπροστά στις κάμερες, κατηγόρησε το ΣτΕ ότι με την απόφασή του αυτή στερεί νοσηλευτές από τα νοσοκομεία και πόρους για τους παιδικούς σταθμούς.

    Εγκάλεσε τους Δικαστές επειδή είχαν κρίνει, στο παρελθόν, συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο και το PSI («κούρεμα» χρέους),«ξεχνώντας» ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είχε επίσης υπογράψει Μνημόνιο, το τρίτο, ενώ έχει υπερασπιστεί το PSI σε προσφυγή ομολογιούχων εναντίον του!

    Αξέχαστη θα μείνει και η στάση της απέναντι στα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης. Κύριο χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς της ήταν η πλήρης δυσανεξία σε κάθε κριτική. Περίσσευαν οι χαρακτηρισμοί, για «μεταμοντέρνας μορφής μιντιακό πραξικόπημα, με όπλα το ψεύδος, με όπλα τη συκοφαντία, με όπλα την προπαγάνδα», και οι δηλώσεις όπως εκείνη που εγκάλεσε τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης επειδή δεν διέκοψαν τη ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την αδιάφορη από άποψη αποτελέσματος, συνάντηση των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου, που είχε γίνει στην Αθήνα.

    Τα fake news και τα βοσκοτόπια

    Ας αφήσουμε στην άκρη τις τεράστιες επιτυχίες του Δημήτρη Τζαννακόπουλου, με τις κατασκευασμένες ειδήσεις του ΑΠΕ, που «έστηνε» ως υπουργός για να εξαπατήσει …ακόμα και τους συνταξιούχους για τη σύνταξη που θα’ παιρναν.

    Και τί να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις επιτυχίες του Νίκου Παππά; Ξεχνιέται τότε που στο όνομα του πτωχευμένου λαού , διαμόρφωσε συνθήκες γκούλαγκ για τους «κακούς» καναλάρχες ( αυτούς που «φαγαν τα λεφτά μας») , τους ανάγκασε να αδειάσουν τις γεμάτες τους τσέπες με το βρώμικο καπιταλιστικό χρυσάφι, τους υποχρέωσε να δώσουν 245 εκ ευρώ, πήρε τα λεφτά και τα έδωσε στον πρώην πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, αυτός με την σειρά του είπε ότι θα τα μοιράσει στους φτωχούς, έγινε για μερικές μέρες ένας τζερτζελές, κατηγορήθηκε η μισή Ελλάδα ως «ακροδεξιά» γιατί γελούσε διότι στην πραγματικότητα τα λεφτά δεν τα είχε πάρει καν ο κ. Παππάς για να τα υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, ήρθε μετά το πόθεν έσχες των καναλαρχών (που η στοιχειώδης λογική υποδείκνυε ότι έπρεπε να προηγηθεί της παρωδίας αυτής) και τελικά συμπεράναμε όλοι ότι οι εγγυήσεις (όχι τα εκατομμύρια μετρητά στο ταμείο του κράτους για να μοιραστούν…) ήταν κάτι βοσκοτόπια στην Ιθάκη, τα οποία όμως βοσκοτόπια δεν ήταν του υπερθεματιστή κ. Καλογρίτσα, αλλά ενός φίλου του που του τα παραχωρούσε με ένα χαρτί τέλος πάντων, προκειμένου να γίνει ο φίλος του, υπερθεματιστής, καναλάρχης…

    Η αποκρουστική «μοναδική» αλήθεια

    Ας επανέλθουμε όμως στο σήμερα. Το ότι η ζωή διαψεύδει είναι γνωστό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ζητήματα «ηθικής ανωτερότητας», μια ιδιαίτερα επικίνδυνη θεωρία που καλλιεργήθηκε εντέχνως και έξω από κάθε πραγματική υπόσταση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως, τον Αλέξη Τσίπρα και το περιβάλλον του.

    Ωστόσο, η εμπειρία μάς έχει δείξει ότι όπου διακηρύσσεται η ηθική ακεραιότητα, εκεί ακριβώς υπάρχει η περισσότερη ανηθικότητα και η υποκριτική ετοιμότητα της διάψευσής της. Η πολιτική καθαρότητα που βασίζεται επικίνδυνα πάνω στη θρησκευτική δομή διαφόρων δογματικών ιδεολογιών, το μόνο που γεννά είναι η …εντιμότατη γελοιοποίησή της.

    Και έπεται συνέχεια…

    Διαβάστε επίσης

    Ο Πολάκης καλεί σε συγκέντρωση υπέρ Βαξεβάνη – ΝΔ: Σε επικίνδυνο δρόμο Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ

    Νίκος Παππάς: Κλήση σε απολογία από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου

    Βουλή: Άναψαν τα αίματα μεταξύ Γεωργιάδη και Πολάκη για ΚΕΕΛΠΝΟ και Βαξεβάνη

     



    ΣΧΟΛΙΑ