• Κοινωνία

    Νέο αλαλούμ με τις πανελλαδικές εξετάσεις: Τα μαθήματα που φεύγουν και η αλλαγή στους βαθμούς

    • NewsRoom
    μηχανογραφικά


    Το «νέο» εξεταστικό σύστημα μετά από δύο χρόνια… κυοφορίας, εν τέλει όπως όλα δείχνουν θα είναι σχεδόν ίδιο με το σημερινό, αφού μέχρι και ο βαθμός του απολυτηρίου των μαθητών θα κάνει… φτερά. Εν όψει εκλογών, το αρχικό σχέδιο αμβλύνθηκε και απλοποιήθηκε, κινούμενο σε δύο άξονες: πρώτον, στο τι θα ισχύει τελικά με τη βαθμολογία και, έπειτα, ποια μαθήματα «κλειδώνουν» ως εξεταζόμενα.

    Η πρώτη αλλαγή που διαφαίνεται στο νέο νομοσχέδιο για τις εξετάσεις είναι ότι τελικά το ο βαθμός του απολυτηρίου δε θα συνυπολογίζεται στο βαθμό για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Από την άλλη, η εισαγωγή σε σχολές με το βαθμό του απολυτηρίου από μόνο του θα ισχύει, θα αφορά ωστόσο μόνο σε σχολές που έχουν βάση κάτω των 9.000 μορίων.

    Σε αριθμό, τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα παραμείνουν ίδια, δηλαδή τέσσερα, τα οποία ποικίλουν ανάλογα με την κατεύθυνση που θα έχει επιλέξει ο εξεταζόμενος (Αρχαία, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Πληροφορική). Ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν κάποιες αλλαγές, στα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης. Συγκεκριμένα, τα Λατινικά θα αντικατασταθούν από την Κοινωνιολογία, ενώ η Λογοτεχνία και τα Νέα Ελληνικά θα εξετάζονται μαζί, σαν ένα μάθημα.

    Όσον αφορά στην εξεταζόμενη ύλη της Κοινωνιολογίας, αυτή είναι μια περιοχή γνώριμη, αφού θα είναι σχετική με την ύλη που υφίσταται σήμερα για το συγκεκριμένο μάθημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπ. Παιδείας: Οδηγίες στα σχολεία για αποφυγή εξάπλωσης της γρίπης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Παιδείας: Έτσι θα γίνουν οι Πανελλαδικές 2019 – Αναλυτικά η εγκύκλιος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νικόλαος Καραμούζης: «H επένδυση στην παιδεία είναι η μεγαλύτερή μας πρόκληση»



    ΣΧΟΛΙΑ