• Κοινωνία

    Νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντνεν λένε οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

    • NewsRoom

    Χάζμα μπιν Λάντεν


    Τον γύρο των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες πληροφορίες που θέλουν τον γιο και κληρονόμο του  Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χασμά, να είναι νεκρός. Η πληροφορία φέρεται να προέρχεται από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ωστόσο επίσημα η χώρα δεν επιβεβαιώνει την είδηση.

    Μάλιστα δεν υπάρχουν στοιχεία για πιθανή ανάμιξη των ΗΠΑ στην υπόθεση. Ο Χάζμα μπιν Λάντεν στις τελευταίες του δημόσιες εξαγγελίες ζητούσε από τον αραβικό κόσμο να προχωρήσει σε εξέγερση, εξαπολύοντας απειλές προς τη Σαουδική Αραβία.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία. «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για αυτό», επανέλαβε δύο φορές ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, βασιζόμενο σε τρεις ανώνυμες πηγές.

    Ο αποκαλούμενος και «πρίγκιπας διάδοχος της τζιχάντ» ήταν επικεφαλής της οργάνωση Άνσαρ αλ Φουρκάν, η οποία προσέλκυε τους πιο σκληροπυρηνικούς μαχητές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.



    ΣΧΟΛΙΑ