• Κοινωνία

    Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη στη Σουηδία Κολομβιανός ληστής που «άδειασε» θυρίδες τράπεζας

    • NewsRoom


    Πρόκειται για έναν 46χρονο Κολομβιανό που συνελήφθη στη Σουηδία μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ελληνικές Αρχές μετά την εν λόγω διάρρηξη.

    Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, που δρούσε σε όλο τον κόσμο, διέρρηξε πέντε θυρίδες από θησαυροφυλάκιο τραπεζικού καταστήματος στη Νέα Σμύρνη πέρυσι τον Ιούλιο.

    Η Ασφάλεια Αττικής κατάφερε να ταυτοποιήσει τρεις αλλοδαπούς υπηκόους Κολομβίας και να σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία.

    Ένας από αυτούς έπεσε στα χέρια των Σουηδών αστυνομικών μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol και τώρα αυτό που απομένει, είναι να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων συνεργών συνεχίζονται.

    Έτσι διέρρηξαν τις θυρίδες οι τρεις Κολομβιανοί

    Με δράση σε Αμερική, Καναδά, Σουηδία και Φινλανδία, η διαβόητη συμμορία οι δράστες κινήθηκαν… κάτω από τη μύτη των υπαλλήλων της τράπεζας και στις 8 του Ιουλίου του 2022 προχώρησαν στο μεγάλο ριφιφί.

    Συγκεκριμένα, οι τρεις Κολομβιανοί, που είναι ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, εισήλθαν στη χώρα μας αρκετές ημέρες πριν το χτύπημα, από τη Σερβία, με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους. Αφού επέλεξαν το κατάστημα-στόχο στη Νέα Σμύρνη, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευσή του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

    Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα, προσποιούμενοι τους πελάτες. Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν πέντε θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.

    Εξήλθαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα. Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς στην Ισπανία.

    Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή για τους τρεις Κολομβιανούς, που αποτελούν μέλη Διεθνικού Εγκληματικού Κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται στις διαρρήξεις τραπεζικών θυρίδων.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Εντάσεις και μήνυση κατά μάρτυρα από την υπεράσπιση

    Σουδάν: Επέστρεψαν στην Ελλάδα άλλοι 16 Έλληνες – Έφτασε στην Τανάγρα η πτήση τους



    ΣΧΟΛΙΑ