• Κοινωνία

    Νέα περίπτωση φυλάκισης για πλαστό πτυχίο: 13 χρόνια κάθειρξη σε εργαζόμενο στο ΕΚΑΒ

    • NewsRoom


    Μια νέα περίπτωση πολυετούς φυλάκισης για πλαστό στοιχείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά έναν οδηγό του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

    Ο εργαζόμενος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 20 χρόνια κάθειρξης με αναστολή για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ενώ το Εφετείο μείωσε απλά την ποινή σε 13 χρόνια φυλάκισης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, πλαστογράφησε το απολυτήριο τεχνικού λυκείου, παρότι ο ίδιος είχε τελειώσει τη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ και το ΙΕΚ του ΕΚΑΒ. Όπως υποστήριξε, όταν τελείωσε το ΙΕΚ και πέτυχε στην πρώτη προκήρυξη, τον ενημέρωσαν λανθασμένα πως τελικά απορρίπτεται επειδή το πτυχίο του δεν ήταν ισότιμο με του λυκείου. Στον επόμενο διαγωνισμό που έλαβε μέρος, χρησιμοποίησε το πτυχίο του τεχνικού λυκείου του κουμπάρου του, αλλάζοντας το ονοματεπώνυμο.

    Στις φυλακές έμεινε για 1,5 μήνα, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αναστολής του και αποφυλακίστηκε. Πλέον, ο εργαζόμενος έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο και περιμένει την απόφαση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΟΕΔΗΝ: 200 εργαζόμενοι σε Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ βρέθηκαν με πλαστά πτυχία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την 53χρονη καθαρίστρια



    ΣΧΟΛΙΑ