• Κοινωνία

    Νέα μήνυση σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου: «Ψάρευε» ανήλικους από πλατείες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Υπόθεση βιασμού στην Θεσσαλονίκη: Στο ΑΤ που έγινε η καταγγελία ο Τάκης Θεοδωρικάκος


    Η δεύτερη μήνυση, αλλά η πρώτη που τα καταγγελλόμενα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί, κατατέθηκε σήμερα κατά του γνωστού σκηνοθέτη.

    Τον καταγγέλλει ένας 25χρονος, που υποστηρίζει ότι σε ηλικία 14 χρόνων, ο σκηνοθέτης τον “ψάρεψε” σε πλατεία της Αθήνας και με υποσχέσεις ότι θα τον κάνει ηθοποιό, τον πήγε στο σπίτι του και τον βίασε.

    Η μήνυση αυτή ενδεχομένως να σηματοδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις για την ποινική μεταχείριση του σκηνοθέτη.

    Ο καταγγέλλων, που δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, υποστηρίζει ότι το 2010, όταν ήταν 14 ετών, ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, λέγοντας ότι ψάχνει ταλέντα για το θέατρο και ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο , προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του.

    Υποστηρίζει ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες, ώσπου ο καταγγελλόμενος τον πήγε στο σπίτι του και τον βίασε.

    Το θύμα μιλάει και για άλλους ανήλικους, που ο καταγγελλόμενος λέει ότι δεχόταν στο σπίτι του.

    Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή, Γιάννης Βλάχος, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσώπου, που είναι πιθανόν να συνεχίζει ακόμα και τώρα τη δράση του.

    Όπως δήλωσε:

    «Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών καταγγελία για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010, όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης φέρεται πασίγνωστος ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης, διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

    Την ίδια ώρα, στη διάθεση της δικαιοσύνης θέτει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών, με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου.

    Η κ. Μενδώνη κατάθεσε το πρωί της Παρασκευής μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο φόβος για επίθεση περιορίζει σημαντικά τις κινήσεις των γυναικών σε δημόσιους χώρους

    Οι τρομακτικές αποκαλύψεις στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη

    Η κλιματική αλλαγή «απειλεί» και τις τουριστικές εγκαταστάσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ