Κοινωνία

Νέα φωτιά στα Βίλια: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στις φλόγες τα πρώτα σπίτια του Προφήτη Ηλία

  • NewsRoom
Νέα φωτιά στα Βίλια: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στις φλόγες τα πρώτα σπίτια του Προφήτη Ηλία


Συνεχώς ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της νέας φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κάζα των Βιλίων Αττικής.

Ήδη οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του οικισμού του Προφήτη Ηλία, για τον οποίο είχε νωρίτερα σταλεί μήνυμα εκκένωσης μέσω του 112, όπως και για τα Βίλια.

Στην περιοχή επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει οριοθετήθηκε στο νότιο κομμάτι της, ωστόσο δίνεται μάχη αυτή τη στιγμή να μην επεκταθεί σε Κιθαιρώνα και Βίλια.ΣΧΟΛΙΑ