• Κοινωνία

    Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα σήμερα 94 συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια

    • NewsRoom
    Ένα κασκόλ της ΑΕΚ, λουλούδια και κεριά που σχηματίζουν το γράμμα Μ υποδεικνύουν το σημείο όπου ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb και Έλληνες οπαδοί-συνεργοί τους επιτέθηκαν εναντίον οπαδών της ΑΕΚ, δίπλα στο γήπεδο της ομάδας τους στη Νέα Φιλαδέλφεια

    Ένα κασκόλ της ΑΕΚ, λουλούδια και κεριά που σχηματίζουν το γράμμα Μ υποδεικνύουν το σημείο όπου ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb και Έλληνες οπαδοί-συνεργοί τους επιτέθηκαν εναντίον οπαδών της ΑΕΚ, δίπλα στο γήπεδο της ομάδας τους στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα Τετάρτη 94 συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, φίλαθλου της ΑΕΚ.

    Ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν την Τρίτη οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

    Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

    Γύρω στις 16.00 το απόγευμα της Τρίτης προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 20χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και κρατείται προκειμένου να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται στα προχθεσινά επεισόδια.

    Επίσης, στους Ευζώνους συνελήφθησαν επτά Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα προχθεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι’ αυτό κρατούνται και θα οδγηθούν στον εισαγγελέα.

    Επίσης, την Τρίτη στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά εννέα προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν.

    Στο νοσοκομείο η μητέρα του 29χρονου

    Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη, που δολοφονήθηκε έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων το βράδυ της Δευτέρας από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

    Η μητέρα του Μιχάλη δεν άντεξε στο άκουσμα της είδησης για τη δολοφονία του παιδιού της, ένιωσε αδιαθεσία, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στον «Ερυθρό Σταυρό».

    Εκεί, οι γιατροί της έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και πλέον παρακολουθούν την υγεία της στην καρδιολογική κλινική.

    Τον χτύπησαν με καράμπιτ;

    Στον «Ερυθρό Σταυρό» μεταφέρθηκε και ο 29χρονος Μιχάλης, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, του έκαναν επί μιάμιση ώρα ΚΑΡΠΑ και τον διασωλήνωσαν, το τραύμα ωστόσο στον βραχίονα ήταν τέτοιο που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, «καταλήγοντας» από ακατάσχετη αιμορραγία.

    Μάλιστα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι χούλιγκαν χρησιμοποίησαν το ίδιο μαχαίρι, τύπου καράμπιτ, με το οποίο είχε δολοφονηθεί πριν ενάμιση χρόνο ο Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη, επίσης θύμα οπαδικής βίας.

    Τι υποστήριξαν οι Κροάτες

    Οι Κροάτες είναι πάρα πολύ σκληροί και ψυχροί μέχρι στιγμής. Υποστήριξαν ότι δεν έχουν ευθύνη για τίποτα και πρώτα τους επιτέθηκαν κάποιες οικογένειες Ελλήνων που ήταν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

    Όταν ρωτήθηκαν γιατί έφεραν πάνω τους όπλα, ρόπαλα και άλλα τέτοια αντικείμενα, δεν απάντησαν και υποστήριξαν πως ήρθαν να ενισχύσουν ψυχολογικά την ομάδα τους και παρά ο γεγονός ότι ήξεραν για την απαγόρευση, θα κάθονταν σε μία καφετέρια κοντά στο γήπεδο να δουν τον αγώνα.

    Με βάση τα διεθνή στοιχεία, πρόκειται για μία ομάδα πολύ σκληρών ατόμων, περίπου 40 που εκτιμάται ότι ένας από αυτούς είναι και ο δολοφόνος του 29χρονου. Μέσα σε αυτή την σκληροπυρηνική ομάδα υπάρχουν και 4 άτομα που φέρεται να είναι αρχηγοί αυτών των 200 οπαδών.

    Σήμερα αναμενεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες, και στη συνέχεια ο εισαγγελέας αφού μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, θα αποφασίσει για την ποινική δίωξη που θα τούς ασκηθεί. Τους συλληφθέντες βαραίνουν κακουργηματικές κατηγορίες.

    Χθες σταδιακά οδηγήθηκαν στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών έτσι ώστε με τις πληροφορίες που υπάρχουν έχει γίνει λήψη DNA προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση του δράση του αδικοχαμένου Μιχάλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο θύμα εντοπίστηκε γενετικό υλικό του δράστη. Επίσης έγινε δακτυλοσκόπηση και φωτογράφιση των συλληφθέντων.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

    ΑΕΚ: Ζητά την αποπομπή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την UEFA

    ΑΕΚ: Το συγκλονιστικό σκίτσο για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή



    ΣΧΟΛΙΑ