• Κοινωνία

    Νέα ένταση στα Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο Υπ. Πολιτισμού, κλειστό το κέντρο της Αθήνας

    • NewsRoom


    Μια δύσκολη νύχτα αναμένεται να περάσει η Αθήνα για μια ακόμα χρονιά, με αφορμή την επέτειο για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της βίαιης εξέγερσης που την ακολούθησε.

    Από νωρίς το απόγευμα αντιεξουσιαστές έχουν ξεκινήσει να στήνουν Οδοφράγματα στα Εξάρχεια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Ήδη, κλειστή είναι η οδός Στουρνάρη.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται γύρω από το Πολυτεχνείο, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η κατάληψή του.

    Εν τω μεταξύ, στα Προπύλαια έχει αρχίσει η συγκέντρωση για την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου στις 6 το απόγευμα έκλεισε και η οδός Πανεπιστημίου, ενώ αυτή την ώρα είναι κλειστή και η Σταδίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη, με ομάδα από τους εισβολείς να έχει ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου.

    Διαδηλωτές κρατώντας πανό κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Προπύλαια, και πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη στα Εξάρχεια, στο σημείο που δολοφονήθηκε πριν δέκα χρόνια ο 15χρονος μαθητής, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και πορεία περίπου 1000 αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

    Πριν λίγη ώρα έκλεισαν ξανά οι σταθμοί του μετρό στο Πανεπιστήμιο και στον Σύνταγμα με τους συρμούς να κάνουν διελεύσεις χωρίς στάσεις.

    Περί τις 19:30 οι προσαγωγές της Αστυνομίας, για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ανέρχονταν στις 27. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι.



    ΣΧΟΛΙΑ