• Κοινωνία

    NASA: Έχουμε δει UFO, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι εξωγήινοι

    • NewsRoom
    Πλανήτης Δίας

    Πλανήτης Δίας


    «Αν μας ρωτάτε εάν στην απεραντοσύνη του σύμπαντος υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής, τότε η απάντηση είναι ναι», δήλωσε ο διοικητής της NASA και πρώην αστροναύτης, Μπιλ Νέλσον, στην εκδήλωση της Υπηρεσίας για τα ευρήματα της ανεξάρτητης μεγάλης έκθεσης σπουδαίων επιστημόνων για περιστατικά με UFO.

    Η NASA θα ορίσει αρμόδιο διευθυντή για τον εντοπισμό UFO στην ατμόσφαιρα και την ανάλυση τέτοιων φαινομένων ενώ θα διατεθούν και σημαντικά χρηματικά ποσά για τον σκοπό αυτό, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπιλ Νέλσον, ενώ η έκθεση αναφέρει ότι χρειάζονται περισσότερα και πιο αξιόπιστα δεδομένα για να μελετηθούν τέτοια φαινόμενα.

    Πλέον, αντί για τον όρο UFO, η NASA χρησιμοποιεί τον όρο UAP (Unidentified Anomalous Phenomena), επειδή η προηγούμενη ορολογία είχε αποκτήσει μια αρνητική χροιά.

    Τέτοια φαινόμενα θα ερευνά ο νέος διευθυντής, του οποίου η δουλειά θα είναι «η ανάπτυξη και η επίβλεψη της εφαρμογής του οράματος της NASA για την έρευνα UAP», εξήγησε ο Μπιλ Νέλσον.

    Τι αναφέρει η έκθεση της NASA

    Η NASA ορίζει ως «Unidentified Anomalous Phenomena» (UAP), δηλαδή Άγνωστης Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα, τα γεγονότα που παρατηρούνται στον ουρανό, τα οποία δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη.

    Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους UFO, ωστόσο καθώς ο όρος είχε αρνητική χροιά, έχει αντικατασταθεί επισήμως από τον όρο UAP.

    Την έκθεση ετοίμασε μια ανεξάρτητη ομάδα 16 εμπειρογνωμόνων από διάφορους τομείς, με πρόεδρο τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ και με στόχο να εξεταστούν τα UAP από επιστημονική σκοπιά και να προχωρήσει η κατανόηση των φαινομένων.

    Η ομάδα μελέτης χρησιμοποίησε μη διαβαθμισμένα δεδομένα από κυβερνητικούς φορείς, εμπορικά δεδομένα και δεδομένα από άλλες πηγές για να προχωρήσει σε συστάσεις στην έκθεση.

    Σημειώνεται στην έκθεση ότι προς το παρόν υπάρχει περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων υψηλής ποιότητας των UAP, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τους.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό, ο David Grusch, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και πρώην αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών είχε κάνει δηλώσεις – «βόμβα» σχετικά με την ύπαρξη UFO, ότι «άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί για να μην μιλήσουν».

    Διαβάστε επίσης:

    Φον ντερ Λάιεν: Έως τις αρχές του 2024 αποφασίζει για εκ νέου υποψηφιότητά της στην Κομισιόν

    DDC Financial Group: Έρχεται στην Αθήνα το 360° Investors Summit το Νοέμβριο

    ΔΥΠΑ-Huawei: Προσωρινά αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες



    ΣΧΟΛΙΑ