• Κοινωνία

    NASA: Δεύτερη απόπειρα εκτόξευσης της αποστολής Artemis I το Σάββατο

    • NewsRoom
    Artemis I


    Τις τελευταίες προετοιμασίες για τη δεύτερη απόπειρα εκτόξευσης του γιγάντιου πυραύλου SLS, του μεγαλύτερου που έχει κατασκευάσει ποτέ η NASA, ο οποίος μεταφέρει την διαστημική κάψουλα Orion, πραγματοποιεί η NASA.

    H μη επανδρωμένη αποστολή Artemis I, η οποία σηματοδοτεί την αρχή για την επιστροφή της ΗΠΑ στη Σελήνη (έως το 2024), θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία το Σάββατο, πέντε μέρες μετά την πρώτη αποτυχημένη, λόγω τεχνικών προβλημάτων, απόπειρα.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πύραυλος SLS θα εκτοξευτεί το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ).

    Η πρώτη απόπειρα είχε ματαιωθεί μετά την ανίχνευση διαρροής καυσίμου. Δύο άλλα βασικά ζητήματα -ένας ελαττωματικός αισθητήρας θερμοκρασίας κινητήρα και μερικές ρωγμές στον αφρό μόνωσης- έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό, όπως τόνισε ο διευθυντής της αποστολής «Artemis», Μάικ Σάραφιν.

    Η μετεωρολόγος της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, Μέλοντι Λόβιν, ανέφερε ότι οι προβλέψεις απαιτούν 70% πιθανότητα ευνοϊκών συνθηκών κατά τη διάρκεια της δίωρης διαδικασίας εκτόξευσης του Σαββάτου, η οποία θα ξεκινήσεις στις 14:17 (ώρα ανατολικών ΗΠΑ, 21:17 ώρα Ελλάδας).

    Διαβάστε επίσης: 

    Τουρκία: Συνελήφθη ο βουλευτής του HDP, Σεμρά Γκιουζέλ

    Gazprom: Σταματά εντελώς η ροή αερίου στον Nord Stream λόγω διαρροής



    ΣΧΟΛΙΑ