• Κοινωνία

    Μητέρα Άλκη: Το παιδί μου να είναι το τελευταίο που φεύγει έτσι

    • NewsRoom
    δολοφονία Άλκης


    Συγκινεί η μητέρα του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από φανατισμένους χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη.

    Η μητέρα του Αλκη Καμπανού όπως και όλη η οικογένεια του 19χρονου που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή το μόνο που ζητά είναι να σταματήσει αυτός ο κύκλος αίματος και να είναι ο γιος της το τελευταίο θύμα.

    «Θέλω το παιδί μου να είναι το τελευταίο που φεύγει έτσι. Να μη θρηνήσει άλλη μανούλα. Χαίρομαι που σώθηκαν τα άλλα δυο παλικάρια. Είναι παιδιά μου. Ο Αλκιβιάδης μου πήγε στους ουρανούς αλλά να μη φύγουν με αυτόν τον τρόπο άλλα παιδιά. Φτάνει πια…», ήταν το μήνυμα που έστειλε η μητέρα του 19χρονου Αλκη Καμπανού μέσω του Alpha.

    Ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας, πρόκειται να ταξιδέψει στη Βέροια για να γνωρίσει τους γονείς του 19χρονου Άλκη, να τους μιλήσει για την υπόθεση και να τους ρωτήσει αν θέλουν να βρεθούν μαζί του στο δικαστήριο για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

    Προβληματισμοί Κούγια

    Μιλώντας στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι, ο Αλέξης Κούγιας άφησε αιχμές για ενδεχόμενο συγκάλυψης.

    «Η δικαστική εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι ημιτελής και μάλιστα ανησυχητικά ημιτελής. Ενώ για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του Άλκη ήδη κατηγορούνται τουλάχιστον 7 με 8 πρόσωπα ότι τη διέπραξαν και υπάρχουν δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος άλλων δύο παιδιών, δεν έχει συλληφθεί κανείς. Μόνο ένας, που το αρνείται κιόλας. Είναι ανησυχητικό γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε Νέα Υόρκη ούτε Λονδίνο. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι δεν γίνεται σωστή δουλειά όσον αφορά την προανάκριση και όσα πρέπει να κάνει η αστυνομία», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

    «Έχουν έρθει εις γνώση μου πληροφορίες που με κάνουν να ανησυχώ περισσότερο, με σημαντικότερη μία φωτογραφία μου έστειλαν, όπου λένε ότι αυτός που εμφανίζεται είναι ο δράστης και είδα για πρώτη φορά το πρόσωπό του. Μου δείχνουν ένα νεαρό και μου λένε ότι είναι ο γιος της μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο τμήμα δίωξης της αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης. Η ίδια δε, σε φωτογραφία είναι δίπλα σε κακοποιά στοιχεία και κοντά σε ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας. Και αυτό με κάνει να προβληματίζομαι πολύ, σε συνδυασμό με το ότι καθυστερούν να συλλάβουν τους υπόλοιπους».

    Η απάντηση της ΕΛΑΣ στον Κούγια

    Ως προς αυτό το σκέλος των όσων εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας, απάντησε η Αστυνομία με Δελτίο Τύπου.

    «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε αστυνομικό που υπηρετεί σε θέση ευθύνης στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ανακοινώνεται ότι κατά τα τελευταία τρία τουλάχιστον έτη δεν υπηρετούσε, ούτε και υπηρετεί γυναίκα αξιωματικός στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

    Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρει χαρακτηριστικά η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία 19χρονου: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τον 20χρονο κατηγορούμενο που διέφυγε στην Αλβανία

    Συγκλονιστική μαρτυρία Καπραβέλου: Ο Άλκης ήρθε νεκρός στο νοσοκομείο– Κάνουμε σταυρό που οι φίλοι του έμειναν ζωντανοί

    Δολοφονία 19χρονου: Κοντά σε νέες συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ. – Γιατί ευνοείται από τον διαχωρισμό της δικογραφίας ο 23χρονος



    ΣΧΟΛΙΑ