• Κοινωνία

    Μύκονος: Γνωστή αγιογράφος το δεύτερο κρούσμα

    • NewsRoom
    Μύκονος

    Η μεταφορά της ασθενούς


    Γνωστή αγιογράφος της Μυκόνου είναι το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο νησί των ανέμων. Χθες αργά το βράδυ, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ινστιτούτου Παστέρ μετά τη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών του πρώτου κρούσματος, της 69χρονης γυναίκας από την Άνω Μερά, έδειξαν ότι και η 39χρονη αγιογράφος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

    Η ασθενής, βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις και αυτή την ώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο Σωτηρία με ειδική κάψουλα για λόγους ασφαλείας.

    Την ίδια ώρα η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των δύο γυναικών από τις αρμόδιες αρχές με τη συνδρομή της Αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ πληροφορίες λένε ότι το κλιμάκιο των «profilers» αναζητώντας την άκρη του νήματος στρέφονται και σε ένα από τα μοναστήρια του νησιού το οποίο πληροφορίες λένε ότι είχαν επισκεφθεί οι δύο γυναίκες. Έτσι, αυτό που μένει, μέσω της διερεύνησης του κύκλου των επαφών αλλά και των πιστών που επισκέπτονταν το συγκριμένο μέρος, είναι να διαπιστωθεί αν κρύβει τελικά τις απαντήσεις και αποτελεί πυρήνα Covid-19 στο νησί της Μυκόνου.

    Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και αντιδήμαρχος κυρία Ντίνα Σαμψούνη, με ανακοίνωση της έκανε αναφορά στο δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid -19 επισημαίνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στο νησί.



    ΣΧΟΛΙΑ