• Κοινωνία

  Meteo: Στα «κόκκινα» ο υδράργυρος από σήμερα – Μέχρι πότε αναμένεται να διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

  • NewsRoom


  Το πρώτο κύμα καύσωνα θα δούμε να έρχεται από σήμερα στη χώρα μας, καθώς οι θερμές αέριες μάζες που εξαπλώνονται από την Αφρική προς την Κεντρική – Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον έως την Κυριακή 27/6.

  Κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια, έτσι ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.

  Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σήμερα οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38-39 βαθμούς, ενώ τοπικά ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στα νησιωτικά τμήματα, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα συγκρατηθούν στους 33-35 βαθμούς.

  Εκτός των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σήμερα στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Λόγω των εξασθενημένων ανέμων, έντονο θα είναι κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.

  Επισημαίνεται ότι, λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ιδίως από όσους έχουν προβλήματα υγείας, όπως η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού, η αποφυγή του αλκοόλ, των βαριών γευμάτων, και της έντονης σωματικής άσκησης, η διατήρηση δροσερού του σπιτιού, τα τακτικά χλιαρά μπάνια και η συχνή επικοινωνία με τους ηλικιωμένους που μένουν μόνοι τους.

  Διαβάστε ακόμη:

  Οι Βρετανοί τουρίστες θα ξαναδούν τις παραλίες της Ευρώπης, αλλά όχι ακόμη…

  Πανελλήνιες 2021: Tα θέματα που «έπεσαν» σήμερα σε Ιστορία, Φυσική & Οικονομία

  Εμβόλιο AstraZeneca: Άνοιξε η πλατφόρμα για αλλαγή της 2ης δόσης

  Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση  ΣΧΟΛΙΑ