Κοινωνία

Μεσσηνία: Στον εισαγγελέα ο πατέρας του βρέφους που νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

  • NewsRoom


Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, ο 20χρονος πατέρας που ταρακούνησε το τεσσάρων μηνών βρέφος, προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στα στα πλευρά, ακόμα και στον αμφιβληστροειδή, επειδή έκλαιγε.

Ένας 20χρονος πατέρας συνελήφθη χθες όταν το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και εντόπισαν τα σοβαρά τραύματα.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του βρέφους, απουσίαζε από το σπίτι τους καθώς εργαζόταν.

Οι γιατροί σε μια πρώτη διάγνωση διαπίστωσαν ότι το βρέφος είχε υποστεί το λεγόμενο τραύμα έντονης πίεσης που συμβαίνει όταν κάποιος πάρει στα χέρια του ένα βρέφος και αρχίσει να το ταρακουνά με ένταση και πίεση.

Αρχικά ο πατέρας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως προκλήθηκαν τα τραύματα στο βρέφος και ότι ήταν πολύ πιθανό να είχε πέσει από τον καναπέ που το είχε αφήσει για λίγο. Οι αστυνομικοί όμως της ασφάλειας στην Καλαμάτα όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, πήγαν στο σπίτι και έκαναν αυτοψία και δεν εντόπισαν να είναι συμβατά τα χτυπήματα με πτώση από τον καναπέ.

Ο πατέρας που ήταν μόνος του στο σπίτι με το μωρό παραδέχθηκε στη συνέχεια ότι το βρέφος άρχισε να κλαίει έντονα και εκείνος προσπάθησε να το κάνει να σταματήσει. Όταν γύρισε στο σπίτι και η μητέρα του βρέφους και οι δύο μαζί έφυγαν από την Καλαμάτα και μετέφεραν το παιδί στο Παίδων στην Αθήνα, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρή κατάσταση του βρέφους.

Οι γονείς συνελήφθησαν, ο πατέρας για τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού, ενώ η μητέρα συνελήφθη καθώς το σπίτι τους στην Καλαμάτα βρέθηκε ποσότητα χασίς καθώς επίσης και ένα όπλο.

Διαβάστε επίσης

Μεσσηνία: Βρέφος 4 μηνών βρίσκεται στο Παίδων διασωληνωμένοΣΧΟΛΙΑ