• Κοινωνία

    Μαίνονται οι φωτιές σε Έβρο, Βοιωτία, Πάρνηθα και Άνδρο – Ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα

    • NewsRoom
    Φωτιά στο Αλιβέρι


    Περιεχόμενα

    Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν για άλλη μια μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να οριοθετήσουν τις φωτιές που μαίνονται και κάνουν στάχτη χιλιάδες στρέμματα πρασίνου και καταστρέφουν περιουσίες στο πέρασμά τους.

    Τα μεγαλύτερα μέτωπα, εκεί δηλαδή όπου επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παραμένουν αυτά της Αλεξανδρούπολης, της Ροδόπης, της Πάρνηθας, αλλά και αυτό της Άνδρου που καίει από χθες, έχοντας προκαλέσει συναγερμό στην τοπική κοινωνία με το 112 να ηχεί για εκκενώσεις οικισμών.

    Στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί σε Δαδιά, Αισύμη και Σουφλί. Σε Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά, εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλείς κατευθύνσεις. Κάτοικοι και φορείς κάνουν έκκληση για ενίσχυση δυνάμεων. Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στο δάσος της Δαδιάς όπου για ένατη ημέρα συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

    Το βάρος των δυνάμεων πέφτει στο τόξο Δαδιά – Κοτρονιά – Λεπτοκαρυά και Αισύμη. Κάτοικοι και φορείς κάνουν έκκληση για ενίσχυση δυνάμεων, ενώ και σε αυτήν την περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

    Βοιωτία

    Καλύτερη είναι η εικόνα στη Βοιωτία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο Στείρι υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι.

    Πάρνηθα

    Στην Πάρνηθα παραμένουν μικρές ενεργές εστίες, καθώς τη νύχτα δόθηκε μάχη με τις αναζωπυρώσεις κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

    Διαβάστε επίσης

    Οι φωτιές στο βουνό, οι τοξικοί πυροσβέστες του διαδικτύου και η κριτική από τα τριφηλά μετόπισθεν

    Καίγεται….το σχέδιο για το Κλίμα (ΕΣΕΚ) από τις φωτιές;

    ΕΑΕΕ: 235 ασφαλισμένες ζημιές από τις δασικές πυρκαγιές του Ιουλίου



    ΣΧΟΛΙΑ