• Κοινωνία

    Μεγάλη έκρηξη στο Λονδίνο – Τουλάχιστον 2 νεκροί

    • NewsRoom


    Μεγάλη έκρηξη σε κτίριο στην περιοχή Σάουθολ σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δυτικό Λονδίνο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα Μέσα, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή σε αγωγό αερίου, ο οποίος συνέδεε με το κεντρικό δίκτυο ένα κουρείο και ένα μαγαζί κινητής τηλεφωνίας στην King Street. Αμέσως μετά προκλήθηκε φωτιά και κατέρρευσε μέρος του κτιρίου, ενώ γίνονται αναφορές για τουλάχιστον δύο νεκρούς. Παράλληλα, έχει επιβεβαιωθεί η ανάσυρση ενός τραυματία, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    Από την έκρηξη έχουν διασωθεί ακόμα ένα μωρό και 4 ενήλικες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί, ενώ η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε νωρίτερα την εκκένωση από παρακείμενα κτίρια 14 ατόμων και 2 παιδιών. Στο σημείο έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 6 οχήματα, οι οποίοι προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς και στην αναζήτηση ανθρώπων είτε που έχουν εγκλωβιστεί, είτε που έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί από την έκρηξη, αποφεύγοντας αρχικά να αναφερθεί σε αριθμό, καθώς η επιχείρηση των πυροσβεστών βρισκόταν σε εξέλιξη. Λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχουν βρεθεί 2 νεκροί, ενώ συνεχίζεται η έρευνα.

    «Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε μαγαζί και σε παρακείμενα κτίρια», τόνισε εκτός των άλλων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ