• Κοινωνία

    Με ελληνικές σημαίες στο «τελευταίο αντίο» για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα (video)

    • NewsRoom
    κατσιφας


    Με ελληνικές σημαίες στα χέρια συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από τις αλβανικές Αρχές την 28η Οκτωβρίου. Σε βαρύ κλίμα οδύνης ψάλλεται η νεκρώσιμος ακολουθία στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία διαδρομή του στο χωριό που τόσο αγάπησε, γεννήθηκε και πότισε τη γη του με το αίμα του.

    Το σύνθημα που ακούγεται περισσότερο είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς», ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που φώναξαν συνθήματα και για τη Μακεδονία, κρατώντας σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα, νωρίτερα έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο στην πλατεία του χωριού.

    Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κηδεύεται στους Βουλιαράτες και ήδη στη γη που θα τον δεχθεί τον περιμένει η τεράστια ελληνική σημαία που είχε φτιάξει ο ίδιος όταν έπαιρνε μέρος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

    Τα έξοδα της κηδείας έχει αναλάβει να καλύψει ο δήμος Δρόπολης, στον οποίο ανήκουν οι Βουλιαράτες.

    Στους Βουλιαράτες έχει φτάσει για την κηδεία και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

    Δείτε βίντεο από το protothema:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοβούνται επεισόδια στην κηδεία Κατσίφα – Αυτοσυγκράτηση ζητά η Αθήνα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια κινητοποίηση από όλη την Ελλάδα για την κηδεία του Κ. Κατσίφα – Με πούλμαν αναχωρούν από Αθήνα (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρήνος στους Βουλιαράτες: Στο σπίτι της οικογένειας έφτασε η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ