• Κοινωνία

    Φοβούνται επεισόδια στην κηδεία Κατσίφα – Αυτοσυγκράτηση ζητά η Αθήνα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    • NewsRoom


    Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, σήμερα στις 2 το μεσημέρι, ενώ περίπου δέκα πούλμαν έχουν ξεκινήσει από την Ελλάδα. Τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη εξέδωσαν οδηγία για τους Έλληνες που θα βρεθούν στην κηδεία, ζητώντας τους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια του νεκρού.

    Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου ομογενούς, ενώ το ηπειρώτικο μοιρολόι θα ακουστεί από τον ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

    Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα αστυνομικά μέτρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακαβιά, και ενισχύονται οι έλεγχοι σε οχήματα εκπροσώπων βορειοηπειρωτικών σωματείων, ενώ οι αλβανικές Αρχές εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενα επεισόδια.

    Η αστυνομία έχει λάβει υπόψη της μηνύματα στα social media από ακραία στοιχεία, τα οποία καλούν σε κινητοποίηση στους Βουλιαράτες, ζητώντας από όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να παραστεί στην κηδεία.

    Έλληνες αστυνομικοί βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με Αλβανούς συναδέλφους τους, καθώς έχουν εκφραστεί φόβοι ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα ταξιδέψουν στους Βουλιαράτες βρίσκονται και ακραία εθνικιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, επί ποδός βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, ενώ στην περιοχή θα μεταβεί ακόμα και ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας.

    Ο συνοριακός σταθμός της Κακαβιάς αποτελεί το τελευταίο σημείο ελέγχων που θα διενεργούνται τόσο από Έλληνες όσο και από Αλβανούς αστυνομικούς, με τις Αρχές των δύο χωρών να έχουν αυξήσει εκτάκτως τον αριθμό του προσωπικού που θα διενεργεί ελέγχους.

    Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν η αλβανική αστυνομία θα δώσει το «παρών» στο χωριό την ώρα της κηδείας ή εάν στελέχη της θα παρακολουθούν από απόσταση ασφαλείας την κατάσταση, για μην προκληθεί ένταση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το μεσημέρι το τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνο Κατσίφα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια κινητοποίηση από όλη την Ελλάδα για την κηδεία του Κ. Κατσίφα – Με πούλμαν αναχωρούν από Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ