• Κοινωνία

    Με ασημί πολυτελές αυτοκίνητο ο Ψινάκης στην Ευελπίδων την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τους νεκρούς της

    • NewsRoom


    Δύο ώρες διήρκεσε η κατάθεση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.

    Ο κ. Ψινάκης, σήμερα το πρωί λίγο πριν τις 9:30, πέρασε την είσοδο των δικαστηρίων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων και στη συνέχεια πήγε στο γραφείο της Βαρβάρα Γνεσούλη, προκειμένου να καταθέσει.

    Κατά την έξοδό του από τα εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Ψινάκης αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, ενώ προτίμησε να μη φύγει από την κεντρική έξοδο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αλλά από άλλη δευτερεύουσα, προκειμένου να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους, οι οποίοι είχαν, ωστόσο, προλάβει να τον απαθανατίσουν να καταφτάνει στα δικαστήρια με πολυτελές αυτοκίνητο ασημί χρώματος…

    Την παραίτηση Ψινάκη ζητούν με ψήφισμα 23 δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα

    Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα θα συζητήσει την έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

    Μάλιστα, το ψήφισμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για τον κ. Ψινάκη, που χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων «ανεπιθύμητος», «ανίκανος» και «επικίνδυνος» για την πόλη.

    Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην τοπική κοινωνία σε βάρος του Ηλία Ψινάκη, είναι και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον πρόεδρο κ. Αιμίλιο Ρεϊσόγλου να προχωρά στην άμεση σύγκλησή του για το απόγευμα της Παρασκευής 3 Αυγούστου στις 18.00.

    Με επίσημο αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου, 23 από τους 30 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους (πλην του προέδρου του Δ.Σ) ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου.

    Λόγω της οργής, ακόμη και σύμβουλοι της δικής του παράταξης ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο για τον τόπο.

    Το πλήρες κείμενο που θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, έχει ως εξής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οργή και μένος κατά Ψινάκη: «Είσαι ανίκανος και επικίνδυνος, φύγε τώρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΑΣ: 74 επισήμως οι ταυτοποιημένοι νεκροί, 14 οι αγνοούμενοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σήμερα καταθέτει ο Ηλίας Ψινάκης για τις φωτιές – 23 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να παραιτηθεί

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηλίας Ψινάκης: Πάνω απ’ όλα το look και η μόστρα – Κάνει τσίρκο και σόου πάνω στα πτώματα



    ΣΧΟΛΙΑ