• Πολιτική

    Σήμερα καταθέτει ο Ηλίας Ψινάκης για τις φωτιές – 23 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να παραιτηθεί

    psinakis

    Ηλίας Ψινάκης


    Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα, Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

    Απών από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα

    Την προηγούμενη εβδομάδα εξαγριωμένοι κάτοικοι και συγγενείς των θυμάτων στράφηκαν εναντίον του Ηλία Ψινάκη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, για την κακή διαχείριση της εν λόγω κρίσης, ζητώντας αγανακτισμένοι να μάθουν τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε εκκένωση των οικισμών, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί μέσα στα ίδια τους τα σπίτια τόσοι κάτοικοι.

    Οι παραιτήσεις της παράταξης του Ψινάκη

    Εδώ και λίγες μέρες στελέχη της παράταξης του Ψινάκη τον εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλον, υποβάλλοντας την παραίτησή τους. Ήδη έχουν παραιτηθεί οι δύο αντιδήμαρχοι του δήμου Μαραθώνα, η Δήμητρα Λαμπαρού και ο Βασίλης Τσουπράς, ενώ ανεξαρτητοποιήθηκε και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Ηλία Ψινάκη, Αναστασία Παππά.

    Την παραίτηση Ψινάκη ζητούν με ψήφισμα 23 δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα

    Την έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη θα συζητήσει την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα.

    Μάλιστα, το ψήφισμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για τον κ. Ψινάκη, που χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων «ανεπιθύμητος», «ανίκανος» και «επικίνδυνος» για την πόλη.

    Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην τοπική κοινωνία σε βάρος του Ηλία Ψινάκη, είναι και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον πρόεδρο κ. Αιμίλιο Ρεϊσόγλου να προχωρά στην άμεση σύγκλησή του για το απόγευμα της Παρασκευής 3 Αυγούστου στις 18.00.

    Με επίσημο αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου, 23 από τους 30 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους (πλην του προέδρου του Δ.Σ) ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου.

    Λόγω της οργής, ακόμη και σύμβουλοι της δικής του παράταξης ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο για τον τόπο.

    Το πλήρες κείμενο που θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, έχει ως εξής.

    [playbuzz-item item=”6cb7369b-a851-4a88-a84a-5be5e3b56805″ info=”false”]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οργή και μένος κατά Ψινάκη: «Είσαι ανίκανος και επικίνδυνος, φύγε τώρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΑΣ: 74 επισήμως οι ταυτοποιημένοι νεκροί, 14 οι αγνοούμενοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Μπουρνούς: «Θα έχουμε τριψήφιο νούμερο νεκρών» – Βαριές καταγγελίες για υπουργούς και περιφέρεια (video)



    ΣΧΟΛΙΑ