• Κοινωνία

    Μάτι: Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η χήρα του Φύτρου-Καταγγελία ότι της κρύβουν έγγραφα

    βουκακη

    Βαρβάρα Βουκάκη, η γυναίκα που έχασε σύζυγο και παιδιά στην τραγική πυρκαγιά στο Μάτι, τον περασμένο Ιούλιο


    Στοιχεία για τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι συνεχίζει να αναζητά η Βαρβάρα Βουκάκη, που έχασε σύζυγο και 2 παιδιά την αποφράδα 23η Ιουλίου.
    Η γυναικά προσέφυγε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας και, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκε το πρωί, ζητά να της χορηγηθούν πληροφορίες και έγγραφα για τις τραγικές -όπως λέει- παραλείψεις των οργάνων της Πολιτείας.

    Η κ. Βουκάκη ζητά από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και μία εταιρία, να της δώσουν πληροφορίες για τις πτήσεις των εναέριων μέσων.

    Το ελληνικό Δημόσιο, που παραστάθηκε στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι η αίτηση είναι απαράδεκτη, καθώς το Αρχηγείο της πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ «δεν είναι νομικό πρόσωπο».

    Από την πλευρά του ο δικηγόρος της κ. Βουκάκη, Βασίλης Καπερνάρος υποστήριξε:
    «Έχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας. Όμως, δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση. Είναι ντροπιαστικό αυτό το κράτος να μετέρχεται αυτών των επιχειρημάτων. Ψεύδονται ότι τα έχουν στείλει».
    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Βαρβάρα Βουκάκη για την επιστολή «Άκου να σου πω, Αλέξη»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ραγίζει» καρδιές το νέο μήνυμα της μητέρας της Εβίτας και του Ανδρέα Φύτρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι ζητά η μητέρα της Εβίτας και του Ανδρέα που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά από τα ΜΜΕ



    ΣΧΟΛΙΑ