• Κοινωνία

    Μάρθα Καραγιάννη: Η τέφρα της σκορπίστηκε στη θάλασσα

    • NewsRoom
    Μάρθα Καραγιάννη

    Μάρθα Καραγιάννη


    Στη θάλασσα σκορπίστηκε η τέφρα της αξέχαστης Μάρθας Καραγιάννη, 10 ημέρες μετά τον θάνατό της.

    Την είδηση γνωστοποίησε ο ψυχίατρος και στενός φίλος της αείμνηστης ηθοποιού, Δημήτρης Σούρας, με μια συγκινητική δημοσίευσε που έκανε στο προοφίλ του στο Facebook.

    «Επίλογος. Τελικά έφυγες. Σε πήρε ο αέρας, το κύμα, ο ήλιος. Κοιτάζω τα χέρια μου. Άδεια. Τα μάτια μου υγρά. Οι λέξεις μπερδεμένες και ακαταλαβίστικες.

    Το βλέμμα αποσβολωμένο. Δεν το περίμενα τόσο δύσκολο, τόσο στενάχωρο, τόσο διαφορετικό.

    Οι χτύποι δυνάμωσαν. Μου φάνηκε πως είδα το πρόσωπό σου στο απέραντο του ορίζοντα. Άκουσες το τραγούδι σου; Πόσο μας λείπεις!».

    Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

    Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη ήταν να αποτεφρωθεί και όχι να ταφεί:

    «Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο που θα πεθάνει. Αν δεν ούρλιαζα δεν θα γινόταν τίποτα. Πάω στα ΚΕΠ για την τελική υπογραφή αυτή τη στιγμή» είχε δηλώσει η αδελφική της φίλη, Ντόρα Δούμα στο Πρωινό, πριν από την εξόδιο ακολουθία.

    Ένα λάθος, ωστόσο, από το γραφείο τελετών δημιούργησε πρόβλημα στην αποτέφρωση της σορού. Σύμφωνα με πληροφορίες αντί να σταλεί από το γραφείο τελετών το ιδιόχειρο σημείωμα στο ληξιαρχείο ώστε να εκδοθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου, έστειλαν μια υπεύθυνη δήλωση της στενής φίλης της ηθοποιού, της κυρίας Ντόρας Ντούμα, η οποία και γνώριζε για την επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη.

    Από το ληξιαρχείο δεν έκαναν δεκτή την υπεύθυνη δήλωση και ζήτησαν να υπογράψει συγγενής μέχρι δεύτερου βαθμού, όπως ορίζει ο νόμος.

    Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα βρέθηκε τελικά λύση και έτσι μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία που θα ψαλεί την Πέμπτη (22/9) στις 12:00 στο Α΄ Νεκροταφείο η σορός της Μάρθας Καραγιάννη θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

    «Μάρθα μου, ψυχή μου. Τα καταφέραμε! Την Πέμπτη στις 12:00 στο Α’ νεκροταφείο θα είμαστε μαζί για τελευταία φορά. Μετά θα γίνει αυτό που επιθυμούσες. Θα σε συνοδεύσουν η Ντόρα και η Ελένη και εγώ θα σε ξανακρατήσω στα χέρια μου περιμένοντας να σου δώσω την τελευταία αγκαλιά» έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook ο κύριος Σούρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάρθα Καραγιάννη: Συγκίνηση στην κηδεία της αξέχαστης ηθοποιού



    ΣΧΟΛΙΑ