• Κοινωνία

    Μαρουσάκης: Πώς θα βρεθούμε απότομα από την «άνοιξη» στον βαθύ χειμώνα [βίντεο]

    • NewsRoom
    Κλέαρχος Μαρουσάκης

    Κλέαρχος Μαρουσάκης


    «Ανοιξιάτικο» είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή (19/1), με την θερμοκρασία να πλησιάζει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

    Ωστόσο από το Σάββατο και μετά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, έρχεται ραγδαία αλλαγή του καιρού και μια νέα ψυχρή εισβολή που θα ρίξει την θερμοκρασία κατακόρυφα και θα φέρει χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

    Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ένα διαδραστικό χάρτη που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δείχνει το πώς θα συμβεί αυτή η απότομη μεταβολή του καιρού που από την «άνοιξη» θα έρθει βαρύς χειμώνας.

    Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει:

    «Ο ανοιξιάτικος καιρός θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες τοπικά ακόμα και πάνω από τους 20° βαθμούς κελσίου ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές.

    Μέσα στο Σάββατο αναμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με τα χιόνια να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα. Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας (π.χ Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

    Ακολουθεί χάρτης όπου αποτυπώνεται η πορεία των θερμών αλλά και πολικών αερίων μαζών που θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες. Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!».

    Δείτε τον χάρτη:

    Διαβάστε επίσης:

    Ηλεία: Συνεχίζονται οι έρευνες για το εντοπισμό του οδηγού αυτοκινήτου

    Καιρός: «Άνοιξη» μέχρι την Παρασκευή – Πού θα βρέξει

    Κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων: Προφυλακιστέοι οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες



    ΣΧΟΛΙΑ