• Κοινωνία

    Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε παιδικό σταθμό – Tουλάχιστον 34 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

    • NewsRoom

    Πηγή: Twitter (@Brave_spirit81)


    Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε περιστατικό με πυρά σε παιδικό σταθμό σε επαρχία της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Στους νεκρούς περιλαμβάνονται παιδιά και ενήλικες, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία προστίθεται ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι πρώην αστυνομικός.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον 23 παιδιά.

    Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει ζητήσει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν δράση και να συλλάβουν τον δράστη, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

    Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι το περιστατικό έγινε σε παιδικό σταθμό στη Νονγκ Μπούα Λάμπου.

    Ο δράστης σκότωσε τη σύζυγο και το παιδί του και αυτοκτόνησε

    Ο ένοπλος της επίθεσης με πυρά σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη αυτοκτόνησε, όπως μετέδωσαν ταϊλανδέζικα μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ο φερόμενος ως δράστης σκότωσε επίσης τη σύζυγο και το παιδί του.

    Το ποσοστό οπλοκατοχής στη Ταϊλάνδη είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής, και τα επίσημα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τον πολύ υψηλό αριθμό παράνομων όπλων.

    Τα περιστατικά με πυρά, όπως το σημερινό, είναι σπάνια. Ωστόσο το 2020 ένας στρατιώτης, εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα, σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 σε μια επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπόθεση Πάτρας: Στο εδώλιο η Ρούλα Πισπιρίγκου – «Προσπάθησε να σκοτώσει την Τζωρτζίνα με κεταμίνη τον Απρίλιο του 2021»

    Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα σήμερα οι επίδοξοι ληστές με τα αλεξίσφαιρα



    ΣΧΟΛΙΑ