• Κοινωνία

    Μαχαίρωσε τον γείτονά του στο πρόσωπο γιατί πετούσε αποτσίγαρα στην αυλή του

    • NewsRoom


    Καταδίκη 4 ετών και 10 μηνών σε εναν 41χρονο από την Αγιά, επιβλήθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό στον Βόλο, γιατί χτύπησε τον γείτονά του με μαχαίρι στο πρόσωπο.

    Όλα έγιναν στις 22 Απριλίου 2021, με τον κατηγορούμενο να εκνευρίζεται γιατί έβρισκε άδεια πακέτα τσιγάρων και αποτσίγαρα στην αυλή του. Κατηγορούσε τους γείτονες ότι είχαν μετατρέψει την αυλή του σε σκουπιδοτενεκέ.

    Έτσι, πήγε στο σπίτι του 60χρονου γείτονά του, τον απείλησε λέγοντάς του ότι θα τον «καθαρίσει» και τον γρονθοκόπησε. Τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στο έδαφος και έφυγε. Λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι έφτασε ο 33χρονος γιος του άνδρα που είχε χτυπήσει ο κατηγορούμενος, είδε τον πατέρα του να αιμορραγεί και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον 41χρονο . Εκεί ο κατηγορούμενος τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει, του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Τότε ο 33χρονος συνεπλάκη με τον 41χρονο και αφού κατάφερε να τον αφοπλίσει, τον ακινητοποίησε και κάλεσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

    Ο 41χρονος κάθισε χθες στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για απλή σωματική βλάβη, για οπλοφορία και οπλοχρησία, όπως και για παράνομη απειλή βίας.

    Τελικά το Δικαστήριο μετέτρεψε τη βασική κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Δεν του αναγνωρίστηκε παράλληλα κανένα από τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης και απαγορεύτηκε να πλησιάζει τον 60χρονο και τον 33χρονο γιό του σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων.

    Ο δράστης στην απολογία του υποστήριξε πως ουδέποτε απείλησε πατέρα και γιο και μάλιστα ισχυρίστηκε πως δέχθηκε απειλές από τους γείτονές του με αποτέλεσμα να αμυνθεί.

    Διαβάστε επίσης

    Δύο επιθέσεις με μαχαίρι τα ξημερώματα σε βάρος δύο 25χρονων σε Κηφισιά και Ομόνοια



    ΣΧΟΛΙΑ