• Κοινωνία

    Λιμάνι Πειραιά: Τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες

    • NewsRoom


    Τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, μέσα σε κοντέινερς που μετέφεραν μπανάνες. Οι Αρχές έχουν ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις συλλήψεις, ενώ έχουν δεσμεύσει 100 κοντέινερς, τα οποία είχαν φτάσει από το Εκουαδόρ.

    Οι Αρχές έχουν περισυλλέξει πάνω από 120 κιλά καθαρής κοκαΐνης. Αξίζει να τονιστεί πως στις 2 Αυγούστου είχε προηγηθεί έρευνα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και εντοπίστηκε κοκαΐνη συνολικού βάρους 51 κιλών.

    Η υπόθεση μπήκε στην τελική της φάση, καθώς από τις αρχές Αυγούστου, οι ελληνικές αρχές είχαν πληροφορίες για το μεγάλο φορτίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις 2 του μηνός είχαν πραγματοποιήσει επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, όμως όσον αφορά το λιμάνι του Πειραιά είχαν βάλει στο «μάτι» κάποια κοντέινερς και περίμεναν να γίνει ελεγχόμενη μεταφορά για να συγκεντρώσουν στοιχεία και να κρατούν στο χέρι τους εμπόρους.

    Συγκεκριμένα, οι Αρχές με τη βοήθεια μονάδας x-ray του τελωνείου Θεσσαλονίκης εντόπισαν σε κοντέινερ με μπανάνες κοκαΐνη συνολικού βάρους 51 κιλών. Λίγες μέρες μετά, στις 13 Αυγούστου, βρέθηκαν σε άλλο κοντέινερ άλλα 24 κιλά κοκαΐνης και η συνέχεια δίνεται στο λιμάνι, με 100 κοντέινερ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός είναι να βρουν ποιοι είναι οι παραλήπτες και ποια τα μεγάλα αφεντικά.

    Η υπόθεση έχει βάθος καθώς όλα δείχνουν ότι οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες, όμως οι Αρχές χειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και να ξεκαθαριστεί πώς τα λατινοαμερικανικά καρτέλ έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ