• Κοινωνία

    Λυκουρέζος στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Ναι ζήτησα 200.000 ευρώ αλλά ήταν η αμοιβή μου»


    Από τη θέση του μάρτυρα, στη δίκη των Αλβανών δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος παραδέχθηκε ότι ζήτησε χρήματα από τον επιχειρηματία Φλώρο, μέσω του δικηγόρου του, μόλις λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του.

     

    «Αυτό που υπήρξε και το ομολογώ είναι ότι στο τέλος του Αυγούστου 2017 , ζήτησα πράγματι μια δικηγορική αμοιβή 200.000 ευρώ, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή», κατέθεσε ο κ. Λυκουρέζος, αναφερόμενος στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι στου στην Πεντέλη το 2014, με κατηγορούμενο ως ηθικό αυτουργό τον Άρη Φλώρο.

     

    Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος λίγο πριν από το Πάσχα διώχθηκε ποινικά για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική οργάνωση που φέρονται να ανήκουν οι Αλβανοί κατηγορούμενοι, αρνήθηκε ότι ζήτησε 5 ή 2 εκατομμύρια ευρώ, όπως κατέθεσε άλλος μάρτυρας.

     

    «Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών που κατονόμαζαν τον Φλώρο», υποστήριξε ο κ. Λυκουρέζο ενώ κατέθεσε πως είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει «χειρίσου το εν λευκώ».

     

    Πρόεδρος δικαστηρίου: Είθισται να ζητούν οι δικηγόροι τόσο μεγάλα ποσά για δικηγορική αμοιβή;

     

    Λυκουρέζος: Ήταν σε διαπραγμάτευση. Στο τέλος μπορεί να έπεφτε σε 100 ή 150 ή και τίποτα.

     

    Ο κ. Λυκουρέζος πάντως επιβεβαίωσε αυτό που έχουν καταθέσει όλοι οι μάρτυρες. Ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν ήταν πρόθυμος να διαπραγματευτεί οποιαδήποτε χρηματικό ποσό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λυκουρέζος για τη σύλληψή του: Δεν περίμενα ποτέ να γίνω συνήγορος του εαυτού μου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Το συγκινητικό μήνυμα για την γιορτή της Ζωής Λάσκαρη



    ΣΧΟΛΙΑ