• Κοινωνία

    Κρήτη: Συνελήφθησαν οι δυο «νταήδες» που επιτέθηκαν στους Γερμανούς τουρίστες

    • NewsRoom
    Γλυφάδα - Κιλκίς


    Στη σύλληψη των δυο «νταήδων» της Κρήτης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

    Εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ οι δύο Έλληνες που κατηγορούνται για το περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών Γερμανών τουριστών στο Ρέθυμνο το πρωί της 19-08-2022 και συγκεκριμένα στο Πέραμα Μυλοποτάμου.

    Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη με βάση το ένταλμα που είχε εκδοθεί ενώ ο δεύτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για να εξετασθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργείται.

    Οι δύο άνδρες κάτοικοι Μυλοποτάμου, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

    Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

    Θεοδωρικάκος: «Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου»

    Στη σύλληψη των δύο καταζητούμενων για την επίθεση, αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος υπογράμμισε, εκτός των άλλων, ό,τι «οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

    Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στα social media, αναφέρει: «Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες 38 και 36 ετών κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα.

    Τηλεφωνική επικοινωνία Κικίλια με τους Γερμανούς

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια των Γερμανών που δέχθηκαν επίθεση στην Κρήτη είχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σήμερα το πρωί ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό.

    Η οικογένεια, παρά το περιστατικό, συζήτησε με τον υπουργό Τουρισμού για τις ομορφιές της κρητικής γης και της γαστρονομίας της και του εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφτούν και του χρόνου την Ελλάδα και την Κρήτη.

    Ο υπουργός τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους στην χώρα μας και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική φιλοξενία και τους προσκάλεσε στην Αθήνα όποτε το επιθυμούν.

    Το χρονικό

    Σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος Έλληνας οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στο οποίο επέβαινε 36χρονος Έλληνας ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί τουρίστες από τη Γερμανία.

    Στη συνέχεια, οι Έλληνες συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.

    Από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους των συγκεκριμένων προσώπων.

    Τελικά, οι κατηγορούμενοι παραδόθηκαν σε αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη με βάση το ένταλμα σύλληψης του.

    Ο δεύτερος εμπλεκόμενος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της ανάκρισης. Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Κεραυνοί, καταιγίδες και χαλάζι – Έως 32 βαθμούς ο υδράργυρος

    Κομισιόν: Περιοχές του νότου της ΕΕ κινδυνεύουν από ξηρασία έως τον Νοέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ