• Κοινωνία

    Κρήτη: «Λουκέτο» και πρόστιμο 15.000 ευρώ σε μαγαζί στην παραλιακή του Ηρακλείου


    Λόγω συνωστισμού και παραβίασης άλλων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τηρούνται όλα τα απαραίτητα και επιβεβλημένα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

    Νέοι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Cretapost, οι έλεγχοι έγιναν από κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, η Δημοτική Αστυνομία και η τοπική ΕΛ.ΑΣ.

    Όπως δήλωσε o Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, το βράδυ του Σαββάτου οι έλεγχοι συνεχίστηκαν καθ’ όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου, οδηγώντας τελικά στο «λουκέτο» μίας επιχείρησης για 15 ημέρες, ενώ βεβαιώθηκε και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

    Όπως έγινε γνωστό, ελέγχθησαν 10 επιχειρήσεις, εκ των οποίων στη μία που επιβλήθηκε πρόστιμο, υπήρχαν περισσότεροι πελάτες από τον προβλεπόμενο αριθμό, με βάση τα τετραγωνικά του καταστήματος, ενώ εντοπίστηκαν και άλλες παραβάσεις σε σχέση με τα μέτρα που κάθε επιχείρηση οφείλει να τηρεί.



    ΣΧΟΛΙΑ