• Κοινωνία

    Κριστίνα Κορέα: Η όμορφη αρχιτέκτονας που ζωγράφισε τον Κουασιμόδο να αγκαλιάζει την Παναγία των Παρισίων και έγινε viral

    • NewsRoom


    Το γύρο του Διαδικτύου κάνει το σκίτσο της 38χρονης Κριστίνα Κορέα, το οποίο απεικονίζει την καταστροφή του συμβόλου της Γαλλίας και της Χριστιανοσύνης, την Παναγία των Παρισίων.

    Η 38χρονη Κριστίνα Κορέα, αρχιτέκτονας από τον Ισημερινό, ζει στην περιοχή Γκουαγιακίλ, νοτιοδυτικά της χώρας.  «Βλέποντας τις εικόνες της φωτιάς, μου ήρθε αμέσως στο μυαλό αυτή η σκηνή με το χαρακτήρα της Disney», επισημαίνει.

    Μέσα σε δέκα λεπτά, κατάφερε να μεταφέρει τον πόνο που ένιωσε μπροστά στις φλόγες που κατέστρεφαν ανελέητα αυτό το κόσμημα γοτθικής τέχνης που συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

    View this post on Instagram

    ? . . #notredame

    A post shared by Cristina Correa Freile (@dibujosdecristina) on

    «Θυμήθηκα αυτή την εικόνα λύπης», εξηγεί λέγοντας ότι θέλησε μέσα από το σκίτσο της να φανεί αυτό το αίσθημα που μπορεί να έχει κάποιος, να θέλει να πιαστεί από κάτι, ασυνείδητα, αρχικά, αν αυτό το χάνει ολοκληρωτικά.

    Από το Ιnstagram, το σκίτσο τη αρχιτεκτόνισσας πέρασε στο Facebook και στο Twitter, όπου ο Bραζιλιάνος άσσος του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ, το μοιράστηκε με το μήνυμα «Pray for France» (Προσευχηθείτε για τη Γαλλία). Άλλοι χρήστες το αναδημοσίευσαν με τη λέξη κλειδί #dibujosdecristina (σκίτσα της Κριστίνα) όπως είναι το όνομα του λογαριασμού στο Instagram της εικονογράφου.

    Η αρχιτέκτονας, που επισκέφτηκε την Παναγία των Παρισίων πριν από δέκα χρόνια με τους γονείς της κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Παρίσι, πληροφορήθηκε για την πυρκαγιά τη Δευτέρα από τα μηνύματα των φίλων που έλαβε στο κινητό ενώ δούλευε στο εργαστήριό της.

    Όπως και τότε που ήταν παιδί, η πρώτη της αντίδραση ήταν να πάρει ένα φύλλο χαρτί και ένα μολύβι και να σχεδιάσει: το βράδυ της Δευτέρας το πρώτο πράγμα που της ήρθε στο μυαλό ήταν ο ήρωας του Ουγκό να αγκαλιάζει σφιχτά τον «πληγωμένο» καθεδρικό ναό.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Cartier Révélation d’Une Panthère: Ένα αριστούργημα που γίνεται ακόμα καλύτερο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το νέο hairlook που τόλμησε η Δούκισσα Νομικού



    ΣΧΟΛΙΑ