• Κοινωνία

  Κούγιας για δολοφονία 19χρονου: Έχω πληροφορίες και για 13ο εμπλεκόμενο

  • NewsRoom
  Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας

  Αλέξης Κούγιας, ποινικολόγος/ΑΠΕ-ΜΠΕ


  Στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε σήμερα, ο δικηγόρος της οικογένειας και των δύο νεαρών που τραυματίστηκαν από την επίθεση, Αλέξης Κούγιας.

  Αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον 12ο εμπλεκόμενο, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα λέγοντας ότι «Ο συλληφθείς υποστηρίζει ότι απλώς μετέφερε άλλους στην περιοχή. Τους μετέφερε γιατί;», προσθέτοντας πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα, όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζονται το ίδιο από τη Δικαιοσύνη, ασχέτως του είδους και του βαθμού εμπλοκής τους.

  «Όσο προχωρά η διερεύνηση της υπόθεσης και αποκαλύπτονται στοιχεία, προκύπτει πως ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη καταδρομική επιχείρηση. Τα αυτοκίνητα που ‘περιπολούσαν’ στα στενά, έψαχναν να βρουν τα παιδιά», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

  Ο ποινικολόγος συμπλήρωσε δηκτικά πως «δώδεκα μέχρι τώρα (ενν. συλληφθέντες) και κανείς δεν χτύπησε τον Άλκη».

  Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, η οικογένεια του Άλκη έχει αντίγραφο της δικογραφίας μέχρι και την κατάθεση του πρώτου κατηγορούμενου, ενώ σήμερα ο ίδιος θα μιλήσει με την ανακρίτρια για τυχόν επιπλέον ανακριτικές πράξεις που απαιτούνται, λέγοντας πάντως πως «είμαι ήσυχος ό,τι η ανακρίτρια θα κάνει ότι πρέπει».

  «Έχω πληροφορίες και για 13ο άτομο»

  «Νομίζω αναζητείται και 13ος, δε γνωρίζω ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του με το περιστατικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δε θα κλείσει εδώ ο κύκλος», προσέθεσε ο κ. Κούγιας, λέγοντας πως θα προκύψουν νέα στοιχεία από τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων που αναμένεται να βγουν το επόμενο διάστημα.

  Δείτε το βίντεο:

  Διαβάστε επίσης:

  Δολοφονία 19χρονου: Στα Δικαστήρια οδηγείται ο 12ος κατηγορούμενος

  Δολοφονία 19χρονου: Παραδόθηκε ο 12ος δράστης – Αρνείται κάθε εμπλοκή

  Δολοφονία 19χρονου: Η εξέταση DNA δείχνει τους δράστες  ΣΧΟΛΙΑ