ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προφυλακίστηκε ο Αιγύπτιος για τη χειροβομβίδα στο σπίτι του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου
Με φόντο τις επικρίσεις και την πολιτική αντιπαράθεση για την κλήση Βαξεβάνη ως κατηγορουμένου στην ανακριτική έρευνα για τις καταγγελλόμενες πιέσεις Παπαγγελόπουλου στη Νοβάρτις, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρενέβη με μία αυστηρή δήλωση.
Η κα Μαρία Γεωργίου μιλά για επιχείρηση εργαλειοποίησης και επηρεασμού της Δικαιοσύνης και ζητά να μείνουν εκτός Δικαιοσύνης οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.
Στη δήλωση της η ανώτατη δικαστής της χώρας τονίζει:
«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.
Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Μαρία Γεωργίου»
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ: Οι αντίπαλοι, οι ημερομηνίες, τα εκατομμύρια της UEFA και το εφικτό… 5/5
- Συνδρομητική τηλεόραση: Ποιος κρατά τα ηνία της ελληνικής αγοράς και ο ανταγωνισμός Netflix-Apple-Amazon
- Blanding: Η τάση που έκανε τον κόσμο μας άχρωμο και η οικονομία του γκρι
- Έσπασε το φράγμα των 0,5 δισ. ο τζίρος της Sani/Ikos
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.