Κοινωνία

Άρειος Πάγος: Η Πρόεδρος ζητά να μείνουν εκτός Δικαιοσύνης οι πολιτικές αντιπαραθέσεις

Άρειος Πάγος: Η Πρόεδρος ζητά να μείνουν εκτός Δικαιοσύνης οι πολιτικές αντιπαραθέσεις

Άρειος Πάγος


Με φόντο τις επικρίσεις και την πολιτική αντιπαράθεση για την κλήση Βαξεβάνη ως κατηγορουμένου στην ανακριτική έρευνα για τις καταγγελλόμενες πιέσεις Παπαγγελόπουλου στη Νοβάρτις, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρενέβη με μία αυστηρή δήλωση.

Η κα Μαρία Γεωργίου μιλά για επιχείρηση εργαλειοποίησης και επηρεασμού της Δικαιοσύνης και ζητά να μείνουν εκτός Δικαιοσύνης οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Στη δήλωση της η ανώτατη δικαστής της χώρας τονίζει:

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Μαρία Γεωργίου»

Διαβάστε επίσης:ΣΧΟΛΙΑ