• Κοινωνία

    Κορονοπάρτι: «Βούλιαξαν» ξανά οι πλατείες χθες βράδυ – Πάνω από 1.000 τα άτομα στην Κυψέλη

    • NewsRoom

    Εικόνα από κορονοπάρτι


    Για ένα ακόμη βράδυ οι πλατείες της Αττικής, γέμισαν με εκατοντάδες άτομα, λόγω των κορονοπάρτι που πραγματοποιήθηκαν, με τους περισσότερους χωρίς μάσκες και φυσικά για… αποστάσεις ούτε λόγος.

    Συγκεκριμένα και εχθές το βράδυ παρατηρήθηκε συνωστισμός στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι.

    Στο Κολωνάκι χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι, κοσμοσυρροή και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, μία μέρα μετά το χθεσινοβραδινό “κορονοπάρτι” μέχρι πρωίας, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων, με τους περίοικους να είναι αγανακτισμένοι για την μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες, αλλά και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους.

    Αντίστοιχη ήταν η εικόνα στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι και στη Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

    Από νωρίς χθες το μεσημέρι παρατηρήθηκε συνωστισμός κόσμου σε πλατείες, κεντρικά σημεία, πάρκα, αγορές και έξω από καταστήματα.

    Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό με τον κόσμο να αντιλαμβάνεται την χαλάρωση των μέτρων, αλλά να μην υπάρχει μέχρι στιγμής οργανωμένο σχέδιο για άνοιγμα δραστηριοτήτων και όχι αυτή η τύποις «καραντίνα» που δεν μπορεί να εποπτευθεί και να εφαρμοστεί σωστά.

    Από την άλλη, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αγωνιά για την πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουν άπαντες ότι αυτή η πίεση δεν μειώνεται και πιθανόν δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί με το υπάρχον σχέδιο.

    Η Επιτροπή πάντως την Παρασκευή απέρριψε το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων που είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση, όπως το άνοιγμα των Mall, των κέντρων αισθητικής και των φροντιστηρίων, όμως δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επανεξεταστούν πολλά πράγματα μετά και τις τελευταίες εικόνες σε πολλές πλατείες της Αττικής.

    Να σημειωθεί ότι χθες είχαμε 2.411 νέα κρούσματα, 837 διασωληνωμένους και 67 θανάτους.

    Περίπου ένας στους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι κάτω των 55 ετών, ενώ σταθεροποιείται η μείωση στις εισαγωγές ασθενών άνω των 75 ετών, κάτι που αποδίδεται στους εμβολιασμούς.

    Διαβάστε επίσης

    Έφοδος σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη – Συνελήφθη ξανά γνωστός τραγουδιστής



    ΣΧΟΛΙΑ