• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Στους 19 οι νεκροί στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Τα δύο νέα θύματα του κορονοϊού είναι μία 86χρονη και ένας 64χρονος

    Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για μια 86χρονη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στο οποίο και νοσηλευόταν. Όπως έγινε γνωστό, η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

    Το 19ο θύμα είναι ένας 64χρονος άνδρας που επίσης νοσηλευόταν στο ίδιο νοσοκομείο. Ο άνδρας δε φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, έχασαν τη ζωή τους άλλοι δύο άνθρωποι στην Ελλάδα: Ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» και ένας 64χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

    Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 695, ενώ μαθηματικά επιδημιολογικά μοντέλα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, εκτιμούν τα κρούσματα στην Ελλάδα σε 8.000- 10.000.

    Με βάση τον τελευταίο απολογισμό, το απόγευμα της Δευτέρας, 114 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 35 χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Επιπλέον, 29 άτομα έχουν αποθεραπευθεί και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

    Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα είχε επισκεφθεί μαζί με την αδελφή της τους Άγιους Τόπους και επέστρεψαν την Καθαρά Δευτέρα.

    Οι ίδιες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ αναφέρουν ότι η αδελφή, που νοσεί από τον κορονοϊό και έχει τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι της, της τηλεφωνούσε τις τελευταίες δύο ημέρες χωρίς αποτέλεσμα.

    Στο σπίτι όπου βρέθηκε η νεκρή υπήρχε έντονη δυσοσμία και, μετά την ενημέρωση των Αρχών, η περιοχή αποκλείστηκε και στο σημείο σπεύδουν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.



    ΣΧΟΛΙΑ