• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Πρόβλεψη Παυλάκη για 10.000 κρούσματα τη μέρα

    • NewsRoom
    Σημεία δωρεάν ελέγxου Covid-19 από τον ΕΟΔΥ για αύριο Δευτέρα


    Tην εκτίμηση ότι ζούμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός χωρίς να έχουμε δει, ωστόσο, την κορύφωσή του, διατύπωσε σήμερα ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, επιβεβαιώνοντας πως δεν είναι απίθανο να δούμε ακόμη και κοντά στα 10.000 κρούσματα ημερησίως.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης σημείωσε το τέταρτο κύμα ξεκίνησε από τους νέους και τα παιδιά σε κατασκηνώσεις και τώρα έχει κάνει μια κάπως μικρή ανάπαυλα. Σε κάθε περίπτωση, αποτίμηση της κατάστασης θα μπορέσουμε να κάνουμε όταν, είπε χαρακτηριστικά, «πιάσει όλη την κοινωνία».

    «Όταν πολλοί από αυτούς γυρίσουν από τις διακοπές δυστυχώς το στέλεχος που κυκλοφορεί (Δέλτα), αναμένουμε ότι εάν το έχει κάποιος σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη της, ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα». Όπως αναφέρει ο γιατρός, ίσως δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος νωρίτερα από το Σεπτέμβριο.

    «Θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο», είπε και πρόσθεσε πως δυστυχώς εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση εναντίον της εξάπλωσης του ιού, όπου αυτή τη στιγμή το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται σχεδόν χωρίς αντίσταση στην κοινωνία, θα υπάρξουν πολλά κρούσματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πολύ περισσότερα.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλάκης τόνισε πως τα κρούσματα πολύ εύκολα μπορούν να διπλασιαστούν μέσα σε μερικές eβδομάδες και δεν είναι απίθανο να δούμε ακόμη και κοντά στα 10.000 κρούσματα ημερησίως.

    Διαβάστε επίσης:

    Freedom Pass: Περισσότεροι από 130 χιλ. νέοι έκαναν την αίτηση για τα €150

    Εκκλησία της Ελλάδος: Τα εμβόλια δεν έχουν τσιπάκια ή εμβρυικά κύτταρα, δεν ελέγχουν την προσωπικότητα

    Αντιμέτωπη με μια πανδημία των ανεμβολίαστων η αμερικανική ήπειρος



    ΣΧΟΛΙΑ