• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Παράνομα ζευγαράκια και εξωσυζυγικές σχέσεις εμποδίζουν την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων


    Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου είναι μεγίστης σημασίας, όπως τονίζουν οι ειδικοί, ωστόσο τα απροσδιόριστα κρούσματα στη χώρα μας όλο και πληθαίνουν.

    Εμπόδιο φαίνεται πως αποτελούν οι… εξωσυζυγικές σχέσεις, καθώς τα παράνομα ζευγάρια κρατούν τη σιωπή τους και αρνούνται να αποκαλύψουν στους αστυνομικούς τα στοιχεία των εραστών τους για να αποφύγουν το σκάνδαλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso.

    Όπως διαπίστωσαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που μάχονται κατά του κορονοϊού, ορισμένοι φορείς ή νοσούντες λένε ψέματα για τις επαφές που είχαν το προηγούμενο διάστημα και αρνούνται να κατονομάσουν όλα τα πρόσωπα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή.

    Σύμφωνα με την Espresso, οι περίπου 100 αστυνομικοί που στελεχώνουν το ειδικό κέντρο ιχνηλάτησης της ΓΑΔΑ, υπό την εποπτεία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, έχουν ασχοληθεί ως τώρα με το «ξεψάχνισμα» 120 κρουσμάτων κορονοϊού.

    Μέσα από τη διαρκή συνεργασία τους με υπεύθυνους στον ΕΟΔΥ έρχονται σε επαφή με τους φορείς του ιού προκειμένου να χαρτογραφήσουν τον κύκλο συναντήσεων που είχαν τις τελευταίες ημέρες, ώστε να διαπιστωθεί πώς νόσησαν αλλά και σε ποιους μπορεί να μετέδωσαν τον ιό. Μόνο που, όπως διαπιστώνουν, δεν λένε όλοι την αλήθεια.

    Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί τους διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρχει πλήρης τήρηση του απορρήτου των στοιχείων τους, κάποιοι δεν φέρεται να πείθονται και αρνούνται πεισματικά να «προδώσουν» τους εραστές τους ή ενδεχομένως άλλες ύποπτες επαφές τους, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη δημόσια υγεία.



    ΣΧΟΛΙΑ