• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Αψήφησαν και πάλι τα μέτρα και πλημμύρισαν τις παραλίες σε Βάρκιζα, Καβούρι και Ραφήνα

    • NewsRoom


    Πλήρης έλλειψη ατομικής ευθύνης επέδειξαν για ακόμα μια φορά οι Έλληνες πολίτες, καθώς αψήφησαν τα μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού που είναι σε ισχύ από την κυβέρνηση και γέμισαν τις παραλίες σε Βάρκιζα, Καβούρι, Άλιμο, Σχινιά και Ραφήνα.

    Την ίδια ώρα που τα καταγεγραμμένα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 530 και 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πλήθος κόσμου αποφάσισε να παραβεί τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και να απολαύσει την ηλιόλουστη μέρα στην παραλία είτε κολυμπώντας είτε κάνοντας βόλτα.

    Η Πολιτεία, οι υγειονομικοί υπάλληλοι και όλοι οι αρμόδιοι φορείς δίνουν μάχη για να καταφέρουν να σπάσουν την αλυσίδα μετάδοσης του ιού που έχει στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, κάποιοι συνεχίζουν να φέρονται απερίσκεπτα.

    Εκτός από την Βάρκιζα και τη Ραφήνα, έτσι και στο Καβούρι, τον Άλιμο, αλλά και τον Σχινιά αρκετός κόσμος επέλεξε να βγει για έναν περίπατο ή να γυμναστεί δίπλα στη θάλασσα, παρά τις προειδοποιήσεις της πολιτείας.

    Μάλιστα, είναι εμφανές πως πραγματοποιήθηκε συνωστισμός έστω και για λίγα λεπτά, κάτι που όπως τονίζουν οι ειδικοί μπορεί να αποβεί μοιραίο.

    Οι ειδικοί ποντάρουν στην ατομική ευθύνη του καθενός, ωστόσο οι πολίτες εξακολουθούν να μην τηρούν τις συστάσεις.

    Ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και στις παραλίες της Χαλκιδικής.



    ΣΧΟΛΙΑ