array(0) {
}
        
    
Menu
1.1%
Τζίρος: 180.67 εκατ.

AMD: Έσοδα 10,25 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο – Ισχυρές προβλέψεις για το δεύτερο

Athens Riviera

Τα έργα υποδομής που θα αλλάξουν το πρόσωπο της αθηναϊκής ριβιέρας

Στις ράγες έχουν μπει δημόσια και ιδιωτικά έργα αναβάθμισης των υποδομών του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το αν τα έργα για πολυτελή θέρετρα αρκούν για την προσέλκυση επισκεπτών και κατοίκων στην αθηναϊκή ριβιέρα.

Στα πολυαναμενόμενα ιδιωτικά έργα ανήκει η ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου, της μεγαλύτερης μαρίνας των Βαλκανίων από τη Reds, με προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων ευρώ. Το καλοκαίρι υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση της χωροθέτησης και των περιβαλλοντικών όρων της μαρίνας Αλίμου από τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Τουρισμού, με την εταιρεία να βρίσκεται πλέον στη φάση έκδοσης των οικοδομικών αδειών.

1

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ομίλου Ελλάκτωρα, η κτιριακή ανάπτυξη περίπου 18.500 τ.μ. θα φιλοξενήσει χρήσεις τουριστικές, εμπορικές και ψυχαγωγικές που έχουν στόχο να την αναβαθμίσουν σε προορισμό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Ο εμπλουτισμός του χερσαίου τμήματος της μαρίνας περιλαμβάνει νέες εμπορικές χρήσεις, καταστήματα, ξενοδοχείο και πύργο διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας. Ο όγκος των κτιρίων θα είναι διασπάσιμος και τα κτίρια ισόγεια, δηλαδή ύψους έως 4,5 μέτρα, ενώ όπου υπάρξει και πρώτος όροφος, το συνολικό ύψος δεν θα ξεπερνά τα 7 μέτρα.

Από το φθινόπωρο ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες στη Β’ Πλαζ Βούλας, η οποία έχει εκμισθωθεί σε κοινοπραξία συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, της οικογένειας Κόκκαλη και του Γιώργου Προκοπίου.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου δημοτικού κολυμβητηρίου με πισίνα μήκους 25 μέτρων, υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας και εστίασης και χώρους πρασίνου, όπως επίσης κι ενός beach club για χρήση από τους πελάτες του The Ilisian.

Σε εξέλιξη βρίσκοται οι μελέτες για το πρώην Yabanaki στην πλάζ Βάρκιζας. Στη νέα πλαζ, που έχει εκμισθωθεί σε εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αναμένεται να δημιουργηθούν τέσσερα εστιατόρια, τρία αναψυκτήρια, υπαίθριο θέατρο 100 θέσεων, ανοιχτός κινηματογράφος 300 θέσεων, ποδηλατόδρομος, περιπατητικές διαδρομές και αθλητικές εγκαταστάσεις με γήπεδα τένις και μπάσκετ και παιδική χαρά.

Τα δημόσια έργα

Το δημόσιο έργο που ανακοινώθηκε πιο πρόσφατα είναι η εκ νέου προσπάθεια ανάπλασης του Μητροπολιτικού Πάρκου Φαληρικού Όρμου, που θα φέρει το όνομα «Αέναον». Το νέο πάρκο θα έχει έκταση 541 στρέμματα, εκ των οποίων στα 343 θα φυτευτούν περισσότερα από 4.000 δένδρα και πάνω από 186.00 θάμνοι.

Το υπόλοιπο 25% του πάρκου θα προσφέρεται για ήπιες πολιτιστικές δράσεις, αθλητικές δραστηριότητες με γήπεδα, ποδηλατόδρομους και πολυχώρους άσκησης, κοινωνικές εκδηλώσεις, ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά εκπαιδευτικού και θεματικού χαρακτήρα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επιμέρους ήπιες εμπορικές χρήσεις.

Επίσης, υπογραφές έχουν πέσει για τον ενοποιημένο ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμο συνολικού μήκους 18 χιλιομέτρων, που θα ενώνει το Μοσχάτο με τη Βουλιαγμένη.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 19,13 εκατ. ευρώ, θα έχει μήκος 18 χιλιομέτρων, θα ξεκινά από την Εσπλανάδα στο Νέο Φάληρο και θα καταλήγει στο Δημαρχείο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Η Περιφέρεια Αττικής θα υλοποιήσει τα 11,9 χιλιόμετρα της διαδρομής, καθώς τα υπόλοιπα εντάσσονται σε επιμέρους αστικές αναπλάσεις ή ιδιωτικά και δημοτικά έργα.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FixItBnB: Νέα υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από τη ΔΕΗ
OMEON Mykonos: Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ Bain Capital και SWOT Hospitality
Μουντιάλ 2026: Τα ξενοδοχεία «ρίχνουν» τη FIFA στις τιμές – αλλά μόνο στις μισές πόλεις
Κατασκευαστές: Στροφή σε projects διαρκείας το μήνυμα των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2025
Accor: Αύξηση εσόδων κατά 2,3% το α’ τρίμηνο 2026 – Ισχυρή δραστηριότητα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον
Θόδωρος Φέσσας: Εξετάζεται το άνοιγμα της Briq Properties στο εξωτερικό
Hilton Worldwide: Χειρότερα των εκτιμήσεων έσοδα το α’ τρίμηνο – Βουτιά για τη μετοχή
Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Ellaktor, Intracom, Metlen PLC, ΔΕΗ,
To σούπερ 10 της Credia, τα μαθηματικά του Στάσση, τα 2+1 deals του Εξάρχου, κλείνει το deal για την Skroutz, το πάρτι του Μυλωνά, ο μηχανόβιος Γιουρέλης, το ρεκόρ του Τσάκου, τι παπούτσια δώρισε ο ΚΜ στον Μακρόν και ο γάμος του Χρήστου Αποστολόπουλου
Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για destination weddings – Στο επίκεντρο η Αθηναϊκή Ριβιέρα, άνοδος για νέους προορισμούς